Vacante de vis cu www.ikaturism.ro

Munca in Romania a capatat alta forma daca facem o comparatie cu perioada comunista. Pe vremea lui Ceausescu, omul intra in fabrica la ora 8 fix si iesea la ora 16 fix, nu muncea nimeni mai mult de cat trebuia si salariile erau destul cat sa traiesti. Astazi, totul s-a disproportionat intr-un fel pentru ca nu mai exista program de 8 ore care sa fie respectat si salariile au scazut atat de mult, incat cei care au minimul pe economie nu se pot intretine din el.

Nu stiu daca ati observat sau nu, insa mai toate anunturile de angajare cer “disponibilitate la program prelungit”... Ce inseamna asta? Pai inseamna ca vei munci peste program ore bune si credeti-ma ca rare vor fi situatiile in care veti fi platiti corespunzator…

Ei bine, in aceasta situatie a locurilor de munca prost platite, vacantele incep sa piara din peisaj si nu ar trebui sa fie asa. Majoritatea celor care sunt prost platiti in Romania sunt tinerii fara experienta , cei care culmea ar trebui sa calatoreasca in jurul lumii acum cand au anii de partea lor. Din pacate, nivelul de trai nu le mai permite.

Din fericire, incep sa apara oferte din ce in ce mai interesante in ceea ce privesc vacantele si calatoriile peste hotare prin intermediul agentiilor de turism de genul www.ikaturism.ro. Preturile la biletele de avion au scazut destul de mult fata de acum 10 ani si acest lucru ajuta destul de mult pentru pretul final al pachetelor de vacante.

Vacanta de vis incepe sa se apropie din ce in ce mai mult de toata lumea indiferent de salariu pentru ca preturile sunt in continua scadere. Eu unul sper ca va veni acea zi in care romanii vor avea si ei 700 de euro minim pe economie cum se intampla in tari mai dezvoltate din Uniunea Europeana. Sper sa nu ramanem cea mai saraca tara din zona, cu cele mai mici salarii din Europa.

Nivelul de trai este dictat intr-o anumita masura si de mentalitate. Oamenii accepta sa munceasca pe putin, aici este adevarata problema care trebuie combatuta. Oamenii trebuie sa inteleaga faptul ca sunt responsabili in mod direct de nivelul de trai comun. Daca nivelul orasului este de 800 de lei, sa nu mai accepte nimeni salarii de 800 de lei si sa vedeti voi cum incep patronii sa ofere mai mult. Au nevoie de angajati competenti si daca acestia accepta 800 de lei salariu, sa fie sanatosi, nu?

De multe ori, suntem nevoiti sa punem in stand-by vacantele si concediile din lipsa banilor, insa facem asta pentru ca nu tinem cont de faptul ca meritam mai mult, mult mai mult. Nu m-as mai intoarce niciodata sa lucrez pe 800 de lei de cat daca ar fi un job lejer, altfel nu mai am achef de patroni cu sute de pretentii si zero facilitati. Patronii stiu sa ceara insa nu stiu sa ofere, e o problema aparuta tot din cauza angajatilor care nu cer mai mult… Eh, sa fim noi sanatosi zic…

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.