Putin despre bomba sub forma de ceas din Texas

Saptamana trecuta, un elev de liceu pe nume Ahmed Mohamed a fost arestat in Texas dupa ce a adus la scoala un ceas facut de el acasa. Incidentul a izbucnit dezbateri aprinse pe teme rasiste si chestii islamice. Ceasul lui Mohamed arata ca o bomba, insa nu toate arata cam la fel daca le desfaci putin? Cam da… Acuma, daca toate televiziunile si mass media ne sar in cap cu fel de fel de incidente, e clar ca se va crea o isterie si o frica ce ne va face sa consideram un simplu ceas, o bomba.

Cred ca o bomba in contextul actual al societatii poate sa arate oricum, nu neaparat ca un ceas. Proiectul lui Mohamed era un simplu ceas facut personal acasa si este exact genul de proiect pe care tinerii ar trebui sa fie incurajati sa le puna pe picioare. Insa, vor mai indrazni ei sa isi puna imaginatia si mintea la contributie dupa patania lui Mohamed? Cred ca cel putin in SUA s-a cam dus pe apa sambetei tentativa de a incuraja pe cineva sa puna pe roate un proiect personal.

Trebuie sa fim vigilenti cu amenintarile actuale, nu cu lucrurile care par ciudate pentru noi… Reactionand cu ura, suspiciune, ignoranta nu cred ca ne face sa ne simtim in siguranta. Daca cineva crede ca e o bomba intr-o cladire, sa evacueze cladirea si sa cheme autoritatile, nu sa fie arestat un copil care reuseste sa puna bazele unui proiect perosnal acasa… Mie unul mi se pare ridicola situatia asta.

Cei mici or sa inceapa sa se teama sa isi mai puna mintea la contributie si cred ca nimeni nu isi doreste asa ceva. Avem nevoie sa incurajam creativitatea si nu numai, avem nevoie de proiecte personale pe care cei mici sa le faca acasa si sa le duca la scoala.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.