Apple a castigat procesul cu Samsung

Dupa lupte seculare, Apple a castigat in instanta in procesul intentat celor de la Samsung. In cazul in care nu stiati, de multa vreme intre Apple si Samsung exista in instanta un proces pe rol. Cei de la Apple au dat in judecata Samsung pentru ca le-au furat niste patente, pe care le folosesc in ziua de azi in fabricarea telefoanelor mobile. Pe data de 18 septembrie, instanta a decis. Samsung trebuie sa renunte la cateva functii furate de la Apple, pe dispozitivele sale.

Raca dateaza inca din 2011 cand Apple a mai casitgat 120 de milioane de euro intr-un proces similar, insa nu a obtinut interdictia impotriva celor de la Samsung pentru a folosi patentele furate, ne referim aici la “slide to unlock” “quick links” si “autocorrect”. La acea vreme, curtea a respins cererea celor de la Apple de a interzice folosirea functiilor pe alte telefoane.

Cei de la Apple au facut apel si si astazi tribunalul le-a dat dreptate. Cazul se indreapta catre curtea inferioara pentru analiza. Curtea inferioara a inteles gresit cand a cerut celor de la Apple sa demonstreze faptul ca telefoanele Samsung sunt cumparate din cauza acelor softuri curate.

S-a ajuns totusi la un consesns si cei de la Samsung trebuie sa stearga functiile cu pricina, nu sa scoata de pe piata telefoanele care le contin. De asemenea, are 30 de zile la dispozitie pentru a veni cu o solutie proprie in acest caz.

Circul incepe sa se apropie de sfarsit, dupa ce a fost tarat prin tribunalele din lumea intreaga, respectiv Koreea de Sud, Japonia, Australia, Olanda, Germania, Franta, Italia si Marea Britanie. Anul trecut, Samsung si Apple au convenit sa renunte la litigiile inafara SUA, lasand o curte americana sa dezbata problema cu pricina.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.