5 tehnologii tampite care s-au dovedit a fii geniale

Viitorul este intotdeauna fascinant si de cand ne stim ne-a placut sa speculam. Adevarul este ca inventiile care ne-au schimbat viata nu au fost speculatii, nu le-a prezis nimeni. Au aparut din senin si ne-au schimbat viata pentru totdeuana. In cele ce urmeaza o sa vedem niste idei care au schimbat lumea din temelii, idei carora nimeni nu le-a dat atentie la inceput si care au fost pe deasupra considerate niste bazaconii.

  1. Filmul cu sunet. Industria cinematografica a rulat ani buni filmul mut. Asta pana in 1927 cand a aparut filmul The Jazz Singer, primul film din lume care a avut coloana sonora. In 1928, presedintele Uniunii Artistilor a mers la New York Times unde a spus ca audio sincronizat cu imaginea nu este de cat o gaselnita de moment care nu va dura… Asa a fost oare?
  2. Bicicleta. A aparut pe la finalul anilor 1800 si a fost vazuta ca o nebunie temporara, ceva fashion.
  3. Automobilul. Trebuie sa amintim aici pe Henry Ford si al lui Model T. Pentru multa vreme oamenii au crezut ca e doar o moda, ca si cu bicicleta care o sa treaca.
  4. Avionul. Maresalul Ferdinand Foch din Franta spunea despre avioane: “Avioanele sunt jucarii interesante, dar fara utilitate militara”.
  5. Televiziunea. Primele semne vitale ale televiziunii vin din anii 1930 cand au inceput niste transmisiuni experimentale. Pe vremea aceea, radioul era in mare voga si prin 1939 apare un articol in New York Times care spunea “Televizorul nu va fii niciodata un competitor serios pentru radio pentru ca oamenii stau si se uita la un ecran, familia mediocra americana nu are timp de pierdut”. Cu toate acestea in 1974 industria TV a avut un boom senzational.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.