Avantajele unui sistem de irigat

Agricultura in Romania incepe sa dispara incet incet, ca si tara in sine de altfel. Ieri m-am intalnit cu fostul meu profesor de Geografie si mi-a spus destul de serios faptul ca “nu prea mai sunt copii”, nu prea mai are clase la care sa predea si l-am intrebat care e cauza? Cica natalitatea tot mai scazuta.

Romanii nu mai fac copii pentru ca pleaca din tara si pentru ca nu mai au bani/timp sa ii creasca. La fel si cu agricultura, nu se mai ocupa nimeni. Avem terenuri de hectare si nu ne pasa, preferam calea cea mai simpla adica sa muncim terenurile altora.

Romanii vor un trai decent si sigur, trai pe care il pot avea daca culeg capsunele altora, daca sapa cartofii altora. Se incheie ziua de munca, se incheie luna, primesti banii si traiesti fara sa te mai abtii de la nimic. Daca ai 1300 de euro salariu la cules prin strainatate e destul, sunt 6000 de lei pe care lunar iti primesti. Cine iti da atatia bani in Romania? Nimeni, aici se munceste pe 800 de lei lunar, salariul minim pe economie. Daca discutam despre munca campului cred ca sunt si mai putini bani…

Exista totusi cativa oameni in tara asta care se chinuie sa faca treaba cu propriile pamanturi. Bine, poate e mult spus ca se chinuie, insa cred ca au multa ambitie si vointa. Au realizat ca au pamant si ca daca il muncesc or sa primeasca si raspalata, o sa aiba roade bogate cu cat au mai bine grija de el. Au investit intr-un sistem de irigat si acum totul merge cum trebuie.

De ce sa investesti intr-un sistem de irigat:

  1. Iti garanteaza faptul ca vei avea recolta indiferent ca este sau nu seceta. Acesta este motivul pentru care agricultorii romani renunta la munca pamantului, asteapta sa ploua in loc sa-si traga tevile pe camp. Nu trebuie sa astepti nimic de la nimeni niciodata, trebuie sa-ti faci tu cu mana ta.
  2. Preturile sunt destul de mici la asemenea sisteme comparativ cu anii trecuti. Pe masura ce nu mai exista cerere, au cam scazut preturile si au inceput sa apara ofertele. Daca vrei sa faci agricultura asa cum trebuie, investeste intr-un sistem de irigat.
  3. Nu vei pierde niciodata banii investiti. Sistemul de irigatii este ca un scut protector impotriva calamitatilor precum seceta. E drept, de grindina inca nu te scapa nimeni dar daca prinzi o vara caniculara pe termen lung cum am prins anul acesta, ai nevoie de un sistem de irigat.

 

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.