Canon testeaza sensorul de 250 Megapixeli

Fabricantul de camere foto Canon are un as in maneca pentru a scoate la iveala o calitate cutremuratoare a fotografiei. Senzorul de 250 megapixeli are cel mai mare numar de pixeli din lume in acest moment – 250 de milioane – pentru un CMOS mai mic de 35mm. Intr-o lume in care telefoanele mobile abia au ajuns la 20 megapixeli sau chiar mai putin, ideea de 250 de megapixeli e cutremuratoare.

Cat inseamna 250 megapixeli?

Camera celor de la Canon are o rezolutie de 125 de ori mai mare de cat o imagine Full HD de 1920 x 1080 si de 30 de ori mai mare de car un video 4K la 3840 x 2160 pixeli. Canon a instalat acest senzor pe un prototip si spune ca aceasta camera este capabila sa faca fotografii in care se observa literele inscriprionate pe un avion ce zboara la o distanta de 18 km.

Stati cuminti, nu vom avea 250 megapixeli in viitorul apropiat in aparate foto

Chiar daca Canon s-a grabit sa spuna ca tehnologia lor este revolutionara si ca va deschide noi posibilitati in arta fotografica, nu va asteptati sa vedeti acest senzor pe un DSLR in viitorul apropiat. Cei de la Canon inca nu s-au decis la ce vor folosi acest senzor , insa e posibil sa fie incorporat in dispozitive specializate in supraveghere video si in prevenirea crimei organizate. De asemenea, e posibil ca acest senzor sa fie integrat si in instrumente de masura si echipamente industriale care necesita acuratete si detaliu.

Astazi, Canon a anuntat dispozitivele UJ86x9.3B si UJ90x9B menite capturilor sportive, concerte si spectacole LIVE. Discutam desrpe lentile capabile sa transmita 4K. Pe viitor compania anunta ca are de gand sa lanseze gama Canon Eos cu senzor 8K cu o rezolutie de atentie 8,192-by-4,320.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.