Aplicațiile, inamici ai părinților

 

In prezent suntem se pare tot mai conectați la lumea online. Scurtam toate drumurile, căutam in prealabil un program, rezervam un loc, cumpăram bilete la film online. Nu mai stăm la cozi caci aplicațiile moderne ne ajuta sa ne direcționam pe alta ruta sau sa îndeplinim anumit pași pana când sa ajungem la locul cu pricina. Doar ca nu toate categoriile de vârsta din rândul utilizatorilor au astfel de beneficii.

Daca ne gândim la copii, la cei cu vârste fragede si la timpuri in care încă nu conștientizează adevărata valoare si implicare a unor fapte, utilizarea unor aplicații este mai degrabă un inamic al educației. Asta pentru ca având mereu aplicațiile conectate la surse financiare, fiind înregistrați prin email, direct la cartea de credit atât de ușor, un singur click, o singura apăsare de buton sau gest pe touchscreen-ul smartphone-ului te pot duce la un cos de cumpărături, la acordul dat pentru a achiziționa ceva.

Aplicațiile pe mobil si securitatea

Din punct de vedere al nivelului de securitate aplicațiile pe mobil sunt mai puțin de încredere fata de accesul către un site web. Ușurința de a accesa un de exemplu Facebook direct de pe telefon, un shortcut al unei aplicații face ca logarea sa fie directa si implicit pașii către acces sa fie mai putini. Se întâmpla ca, voit sau nu, un copil sa poată cumpăra jocuri online prin aceasta metoda pentru ca majoritatea aplicațiilor salvează inclusiv datele cardului folosit pentru ultima achiziție.

Nu la fel se întâmpla si când vine vorba de accesul pe site-urile web. Spre exemplu, preferința unui părinte de a juca online jocuri de tip cazinou, având un cont pe o astfel de platforma precum Casino.com Romania nu exista riscul ca un copil sa poată accesa la fel de ușor acest cont. Ai nevoie de parole si de acordul expres de fiecare data când alimentezi contul spre exemplu sau când iți introduci datele cardului cu intenția de a cumpăra ceva. Ca tot vorbeam de un astfel de exemplu, nivelul de securitate al unui astfel de site este in măsura si sa depisteze un jucător care nu corespunde cu cerințele lor, de vârsta minima spre exemplu; deci copiilor nu le este permis un acces ușor.

Internetul, misiunea de a fi părinte si controversa

Ce-i drept, sunt tot felul de păreri. Unii considera ca misiunea de părinte vine la pachet cu marea responsabilitate de a avea grija de copil. Deci tot vina unui părinte este, daca se întâmpla ca un copil sa facă o paguba prin plata online a cine știe ce tip de aplicație, prin intermediul unui telefon la care are acces. De partea cealaltă, părinții spun ca lumea aceasta moderna este de vina si daca ar fi mai multe metode de securitate, un copil nu ar putea trece de anumite filtre cat sa se ajungă la un caz nefericit si păgubos din punct de vedere al finanțelor.

Una peste alta, responsabilitatea este a fiecăruia dintre noi încă de la bun început. Știind poate ca aplicațiile pe mobil sunt ușor de accesat, nu trebuie sa oferim șansa celor mici sa aibă la rândul lor acces la dispozitivul mobil.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.