De ce sa cumperi becuri economice

Becurile economice sunt o solutie destul de buna de a economisi curent electric. Cu siguranta toti avem un uituc in familie care lasa becurile aprinse peste tot pe unde trece, asa ca cea mai buna solutie este limitarea pierderii. Atata timp cat limitezi pierderea, totul este in regula. Poti obtine aceasta limitare cu ajutorul becurilor economice.

Cat curent poti salva cu ajutorul unor becuri economice?

Pai sa facem un calcul destul de simplu. Un bec economic consuma undeva la 20w pe cand un bec normal cosuma intre 75w si 100w. E clar ca se face o economie destul de mare daca stam sa calculam intr-o ora, doua ce se intampla. Daca tii un bec aprins si becul consuma 100w, in 10 ore cat sta aprins s-a strans 1 kw. Daca inmultesti cu 30 o sa observi ca sunt 30 de kw platiti degeaba in fiecare luna.

Daca inlocuiesti becul economic cu unul de 20w o sa observi ca in 10 ore se strang abia 200w, de 5 ori mai putin. Astfel, la final de luna vei plati in plus doar 6 kw in loc de 30. Mie mi se pare o economie destul de serioasa si asta doar cu un singur bec. Sa nu mai pomenim de cei care stau la casa si lasa cate 2 sau chiar 3 becuri aprinse. Exista oameni care lasa becurile aprinse noaptea intentionat si cred ca si ei ar avea destul de mult de castigat din acest schimb.

Cateva motive sa cumperi becuri economice

Economia de energie electrica este motivul principal pentru care ar trebui sa cumperi becuri economice. Daca tii la buzunarul tau trebuie sa iei in calcul acest schimb destul de avantajos desi mult ar spune ca becurile economice sunt destul de scumpe si nu se merita investitia. Eu unul spun ca nu sunt nici scumpe si investitia se merita din plin.

Ar mai fii de luat in calcul faptul ca becurile economice au in componenta mecanisme electronice care se ard foarte greu. Nu sunt precum becurile clasice cu filament care se ard si pocnesc cand iti e lumea mai draga. Ma refer aici la becurile clasice care costa un leu, dou, trei lei maxim. Economia si fiabliltatea sunt doua caracteristici principale ale becurilor economice care or sa va faca sa le cumparati, sunt sigur de asta.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.