Cat de rapida este conexiunea ta la internet?

Inca din cele mai vechi timpuri conexiunea la internet a fost foarte importanta. Toti doresc o conexiune cat mai rapida si cat mai fiabila. Va aduceti aminte de vremurile cand exista Romtelecomul peste tot si conexiunile se bazau pe tehnologie ADLS primitiva? Da, cand pica netul in draci sau cand netul era pe cartela, inainte de ADSL? Ei bine, astazi ca si atunci toata lumea isi doreste o conexiune cat mai rapida si cat mai stabila.

De ce exista conexiune Gigabit in Romania?

In Romania, conexiunea Gigabit se vinde cu 50 de lei la RDs dar de ce? Cine are nevoie de asemenea viteza intr-o lume normala? Bineinteles ca o tara bazata pe piraterie, filelist.ro si torrente. Ce motiv ai avea sa vinzi abonamente cu 200 mbps upload daca nu pentru cei care trag torrente toata ziua? Astfel, conexiunea Gigabit exista in Romania din doua motive: 1. Torrente si piraterie si 2. Romanii vor cat mai mult la bani cat mai putini. Da, romanii vor chiar daca nu au ce face cu ce primesc… pe sistemul safie acolo…

Cum aflii corect viteza conexiunii tale la internet?

Cel mai usor este sa faci un test de viteza pe site-ul ISP-ului sau pe speedtest.net. daca alegeti sa faceti testul pe speedtest.net trebuie sa tineti cont de doua lucruri, dupa cum urmeaza:

  1. Nu va conectati la orice bulina, nu va conectati la cea mai apropiata. Trebuie sa va conectati la bulina pe care scrie numele furnizorului vostru de internet. Altfel, viteza o sa difere destul de mult fata de cea promisa in abonament.
  2. Viteza care o primiti acolo la rezultat o impartiti cu 8 pentru a afla viteza reala pe care o puteti prinde pe torrente. Nu va imaginati ca daca o sa va luati un abonamnet la internet de 500 mb/s o sa descarcati de pe Filelist cu 500 MB/s… Atentie la transformare, 500 mbps inseamna de fapt 500/8= 62.5 MB/s… Deci mai mult de 62 MB/s nu veti prinde pe torrente.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.