5 lucruri pe care nu le stiai despre procesoarele Intel Skylake

A 6-a generatie – Intel Core – are nume de cod Skylake si a aparut in luna august la Gamescom, unde a fost lansat chipul de ultima generatie Core i7-6700k si Core i7-6600k. Astfel, Intel a dezvaluit detalii despre rolul procesoarelor Skylake ca intreg printre celelealte procesoare pe care le fabrica, detalii despre ce ar trebui sa asteptam de la aceasta serie Skylake pe care o vom vedea atat pe tablete cat si pe desktopuri.

Iata 5 lucruri destul de importante despre noile procesoare Skylake

  1. Procesoarele
    IntelSkylake au fost dezvoltate in special pentru mobile. In mod normal, nici o serie noua de procesoare nu a fost lansata fara un upgrade de performanta, iar Skylake nu face exceptie. Procesoarele Skylake vor avea 2 sau 4 nuclee cu Hiper-threading ceea ce inseamna ca vom avea 4 sau 8 threads. Skylake suporta ddr4 si pci-express 3.0. trebuie sa mai precizam faptul ca Skylake va functiona perfect si cu DRAM (eDRAM) – “memory side cache”.
  2. Procesoarele Skylake vin cu o placi video integrate noi. Gen9 mai este denumita aceasta generatie de palci video integrate de la Intel, seria Intel HD 500 se imparte in 4 placi video ,ari si late: 510 pentru procesoarele Pentiun U, 520 pentru Seria U i5, i3, i7, 530 pentru seria H si 540 pentru procesoarele i5 si i7 din Seria U.
  3. Procesoarele Skylake consuma mai putin. Procesoarele din seria Y sunt foarte economice, consuma 4.5 watti. La polul opus, prcesoarele Xeon consuma pana la 91 watti.
  4. Procesoarele Skylake au fost proiectate pentru a fii folosite cu Windows 10. Aceste procesoare suporta hardware pentru comenzi vocale iar Cortana din Windows 10 pa profita la maxim de aceasta noutate.
  5. Desi procesoarele Skylake au fost lansate, va dura ceva pana vor ajunge la noi. Trebuie sa fim constienti de faptul ca pana retailerii online se vor aproviziona, va trece ceva apa pe Dunare. Asteptati-va sa le vedeti in magazine peste cateva luni.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.