3 motive sa cumperi un laptop refurbished

In ziua de azi, calculatorul personal s-a transformat putin. Pondere nu mai are unitatea desktop, ci laptopul. Daca in urma cu vreo 10 ani abia data te putea atinge de un laptop, acestea avand preturi exagerate, astazi toata lumea isi permite unul. Preturile au scaztul destul de mult odata cu avansul tehnologic si iata cum proportia s-a inversat: laptopurile sunt mai numeroase, desktopurile mai scumpe la vedere.

Nu numai ca laptopurile au luat un avans considerabil, insa a aparut o nisa foarte populare si anume cea refurbished. Daca alegi un laptop refurbished o sa ai numai avantaje dupa cum o sa iti povestesc in cele ce urmeaza. Desi este o nisa de care nu au auzit prea multi, o vom face noi cunoscuta atata timp cat are multe avantaje…

Ce inseamna un laptop refurbished

Multi se feresc sa cumpere refurbished doar pentru ca nu stiu ce inseamna. Refurbished inseamna une chipament intors la producator, verificat si etichetat ca refurbished. De exemplu sunt companii care achizitioneaza sa zicem 50 de calculatorare in sistem leasing, dupa un an cele 50 de calculatoare sunt trimise inapoi si compania primeste altele noi de ultima generatie. Cele trimise inapoi sunt verificate, etichetate ca refurbished si puse in vanzare cu preturi destul de mici, prin intermediul firmelor care se ocupa cu vanzare de echipamente second hand.

Echipamentele refurbished sunt folosite destul de putin, uzura lor este minima si este mai convenabil sa cumperi ceva refurbished de cat ceva nou daca ai un buget destul de mic. Am pus mai jos cele 3 motive pentru care cred ca ar trebui sa achizitionezi un echipament refurbished, laptop in cazul nostru.

3 motive sa cumperi un laptop refurbished

  1. Pretul – este destul de mic daca facem un raport cu performanta
  2. Garantia – pentru refurbished ai 36 de luni garantie fata de cele 24 ale laptopurilor din magazine
  3. Performanta peste laptopuriile ieftine, o sa observati ca un laptop refurbished costa maxim 1200 de lei pe cand un laptop nou din magazin tot cam atat. Probelma este ca nu poti compara un procesor i5 pe care il gasesti intr-un laptop refurbished cu un Celeron dintr-un laptop nou.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.