De ce exista iPhone

Am observat ca cel putin in Romania dar nu numai, oamenii nu prea inteleg fenomenul iPhone. Cu alte cuvinte, cei care cumpara telefoane Android nu inteleg de ce oamenii aleg un iPhone mai slab dotat din punct de vedere tehnic. Probabil cei care sunt pasionati de domeniul smartphone au observat ca de fiecare data cand Apple lanseaza o versiune de iPhone, aceasta versiune are incorporata tehnologie mai slaba de cat telefoanele Android de varf existente pe piata.

De fiecare data Apple lanseaza tehnologie invechita

Sa vin si cu un exemplu concret: s-a lansat destul de recent iPhone 6s. Cu ce vine nou in ceea ce priveste tehnologia, fata de concurenta? Cu nimic… Are un display si o camera foto care erau de top prin anul 2013, o baterie de 1700mAh si cam atat. Multi se intreaba de ce mereu Apple vine cu tehnologie invechita in loc sa impinga mai departe limitele smartphone? Ei bine, Apple spre deosebire de Samsung si de telefoanele Android, are ca scop oferirea unei experiente de utilizare apropiata de perfectiune, nu specificatii.

Nu toata lumea este disperata dupa specificatii

Acesta este motivul pentru care exista iPhone: nu toata lumea este disperata dupa specificatii, nu toata lumea isi doreste un telefon cu ecranul ondulat sau cu 4 GB Ram. Foarte multi isi doresc un telefon care sa functioneze impecabil si atat. Cei care au avut de-a face pana acum cu telefonale Android, probabil au observat ca se mai blocheaza din cand in cand, mai au lag din cand in cand, lucru care nu se intampla pe iOS. Apple lucreaza la imbunatatirea experientei de utilizare a telefonului, nu la ingramadirea de specificatii ridicole intr-un terminal.

Apropo de specificatii ridicole, Samsung Galaxy S7 o sa aiba 6 GB Ram din pricina unei gaselnite a celor de la Samsung numita simplu DRAM, un cip cu 30% mai rapid fata de DDR4 si care consuma cu 20% mai putin fata de acesta. Mai mic ca dimensiune, permite pozitionarea pe placa a 6GB Ram in loc de 4 cat este astazi maxim posibil.

Problema este urmatoarea: am avut telefoane cu 1 GB Ram in trecut, nu a fost de ajuns. Au aparut cele cu 2 GB, la fel, cele cu 3GB la fel… Astazi exista cu 4GB si din nou aplicatiile vor ajunge la fundul sacului cu resurse. O sa avem 6 GB Ram si o sa fie si aceia insuficienti. Incotro? Eu am 4 GB Ram pe calculatorul personal acasa si imi ajung. De ce avem 6 GB pe telefoane? De ce nu se lucreaza la optimizarea aplicatiilor astfel incat sa nu mai consume atat de mult?

Ei bine, de-asta exista iPhone. E o alternativa la acest razboi ridicol al specificatiilor de top in continuu insuficiente. Iti cumperi un iPhone 6s, iti cumperi o husa de aici si ai scapat de problema telefonului pentru sa zicem 3 ani de zile. Te informezi de pe net si cumperi exact ce ai nevoie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.