Angry Birds 2 nu poate opri concedierile de la Rovio

260 de angajati Rovio urmeaza sa fie dati afara

Astazi, cei de la Rovio Entertainment si-au anuntat planul de restructurare, plan ce presupune concedierea a 260 de angajati. Masura va fii luata in incercarea de a concentra activitatea asupra taskurilor primare: jocuri, media si produse pentru clienti. Producatorul jocului Angry Birds va subtia destul de serios intreg stafful.

Cine scapa de concedierile de la Rovio?

Angajatii care lucreaza la “The Angry Birds Movie” in SUA si Canada vor scapa de restructurare, acest proiect fiind unul vital pentru companie. “In timp ce ne-am luat avant serios anul acesta, in special din cauza lansarii Angry Birds 2, trebuiau luate masuri fundamentale pentru a asigura succesul Rovio in ceea ce priveste drumul catre topul producatorilor de jocuri mobile” spune CEO Pekka Rantala.

“Este o decizie destul de dificila, insa in mod cert avem nevoie de o firma Rovio mai bine organizata pentru a avea succes in viitor. Nu lasam pe nimeni in strada, angajatii care vor pleca vor avea suport din partea noastra in perioada cu pricina” mai spune Pekka Rantala.

agb2

 

Cati angajati a avut, are si va avea compania Rovio

Compania Rovio Entertainment are in prezent peste 800 de angajati, numarati la final de 2013 iar in anul 2014, compania a dat afara 110 angajati. Desi noul joc Angry Birds 2 a iesit pe piata in iulie si a fost deja instalat de 50 de milioane de utilizatori, se pare ca nu este suficient pentru a mentine compania pe linia de plutire in forma actuala.

Ce a declansat decliinul Rovio

“Investitiile in cercetare si dezvoltare facute de Rovio in ultimii ani au fost de bun augur, insa din pacate ne-am inhamat la prea multe activitati ce momentan nu mai pot primi suport financiar. Momentan trebuie sa punem accentul pe jocuri extraordinare si filme de animatie.” Anunta acelasi Pekka.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.