10 tehnologii care vor fii depasite in urmatorii 10 ani (III)

Partea a treia: 10 tehnologii care vor fii depasite pana in 2025

Ultimele 4 pe lista noastra, ca sa fie 10 la numar tehnologiile depasite pana in 2015 sunt urmatoarele:

  1. Postasii, curierii umani. Daca in urma cu 15 ani cineva mi-ar fi spus ca vor exista niste drone care vor livra la adrese in loc de clasicii curieri sau postasi, probabil ca l-as fi considerat nebun. Bineinteles ca cei de la Amazon au un proiect prin care livreaza colete cu drone comandate de la distanta. Desi inca in stadiul de proiect, sunt sigur ca acesta va fii viitorul livrarilor la domiciliu.
  2. Companiile de cablu. Adica, cine mai are cablu? Totul se desfasoara prin internet si in majoritatea tarilor puternic dezvoltate, televiziunea vine prin IP TV. Sa nu mai pomenim si de emisiunile care sunt difuzate in exclusivitate pe internet, prin intermediul Youtube si tv. Astfel, companiile ce furnizeaza TV prin cablu incep sa piarda din ce in ce mai mult teren in defavoarea furnizorilor de internet. Trebuie sa mai spunem si faptul ca oamenii nu prea se mai uita la TV asa de mult cum obisnuiau sa o faca in vremurile in care nu exista internet.
  3. Posesia. Nu vom mai avea filme sau muzica cumparata de pe net, descarcate in PC. Pur si simplu le vom putea aranja intr-un playlist pe un site de genul Netflix sau Spotify. Practic, sunt ale noastre insa nu le avem fizic…
  4. Campaniile electorale vor fii mult mai crancene ca cele din trecut pentru ca, in urma cu 10 ani, daca voiai sa il faci de rusine pe adversarul tau politic, trebuia de exemplu sa faci cumva rost de o poza de-a lui care sa-l incrimineze. Ei bine, astazi exista Facebook, Instagram, Twitter ce vor mentine informatii si poze pentru zeci de ani. Interesant lucru, nu?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.