10 tehnologii care vor fii depasite in urmatorii 10 ani (II)

Partea a doua: 10 tehnologii care vor fii depasite pana in 2025

Am vazut in articolul anterior primele trei tehnologii care vor fii depasite in urmatorii 15 ani, haideti sa mai vedem inca trei.

10 tehnologii care vor fii depasite pana in 2025, urmatoarele 3

  1. Dispozitivele pentru streaming media. Ei bine, ma refer aici la chestii de genul AppleTV, Amazon Fire TV si multe alte dispozitive care au menirea sa transforme un televizor normal intr-unul “inteligent” – smart. Ei bine, de cand a aparut smart TV-ul, e clar ca aceste dispozitive de redare multimedia for fii eliminate de pe piata, nu vor mai avea rost din moment ce televizoarele moderne au asemenea dispozitive integrate.
  2. Mana de lucru umana. Da, odata cu aparitia robotilor, s-a cam zis cu mana de lucru umana. Toate alimentele pe care astazi le cumparam de la magazine sunt facute si ambalate de niste roboti. Nimeni nu prea mai face asa ceva manual in ziua de azi. Nu ar fii nimic ciudat ca peste 15 ani sa nu mai existe operatori umani deloc, dat fiind faptul ca tehnologia este in continua evolutie. Sa mentionam si robotii care ne raspund la apelurile telefonice atunci cand sunam la serviciul Suport, indiferent de natura acestuia. E vorba despre un simplu script, de inteligenta artificiala. Stiti voi, robotul telefonic ce ne pune sa apasam taste ca sa ajungem la informatia dorita.
  3. Telecomenzile dedicate. Cred ca acestea vor disparea in urmatorii 15 ani pentru ca se merge tot mai mult pe comenzile vocale. Ma uit la casca bluetooth Plantronics Voyager Edge si observ cat de bine preia comenzile vocale. Astfel, mai are cineva indoiala ca peste 15 ani se va putea comanda si televizorul tot cu vocea? Viitorul ne ascunde multe, insa trebuie sa fii putin open minded ca sa vezi incotro se indreapta.

Citeste urmatoarele 4 tehnologii care vor dispare pana in 2025 aici.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.