LOL nu League of Legends, ci Loughing Out Loud

Laughing out loud pare sa nu piara, insa incepe sa isi schimbe forma. Potrivit unui nou studiu facut de Facebook, vechiul “lol” s-a transformat in modernul “haha”. In ultima saptamana din luna mai, reteaua de socializare Facebook a colectat postari anonime si comentarii care contineau cel putin una din caracterele specifice rasului “haha”, “hehe”, “lol” alaturi de diverse emoticoane. Astfel, in acea saptamana, 15% din totalul utilizatorilor au ras prin comentarii.

LOL inlocuit cu haha in chatul, posturile si comentariile Facebook

Clasicul “haha” a iesit in evidenta, urmat de diferite emoticoane si de chicotitul “hehe”, “lol” si multe alte variatii. Cei din Chicago si New York prefera emoticoanele in timp cei din Seattle si San Francisco prefera “haha”. Studiul dat presei saptamana trecuta a fost inspirat dintr-un articol din New Yorker referitor la rasul online. Rasul online insa nu inseamna de cat 1.9% din textele scrise prin comentarii sau postari in acea saptamana.

In 2011, exclamatii de pe internet precum LOL, OMG (oh my gosh), FYI (for your information) au intrat in dictionarul englez Oxford, alaturi de acronimele TMI(too much information) sau BFF(best friends before).

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.