Google da nastere unei noi companii, numita Alphabet

Alphabet – comuna pentru satele dezvoltate de Google (companiile)

Luni, Google a anuntat ca da nastere unei noi companii, numita Alphabet care va prelua gigantul si diversele sale proiecte in care s-au investit miliarde de euro. Parte a schimbarii, Sundar Pichai vice presedinte Android, Chrome si App il va inlocui pe Larry Page in functia de CEO Google.

Ce este Alphabet?

“Ce este Alphabet? Alphabet este un grup de companii” spune Page intr-un post pe blog luni. “Un grup de companii dintre care cea mai mare este bineinteles Google. Noua “versiune” de Google este putin redusa, bazata pe companii independente ce se conduc independent, stranse laolalta in Alphabet. ”

Asadar, companii precum Life Sciences ce lucreaza la lentilele de contact inteligente, Calico cu cercetare bazata pe longevitate vor face parte din Alphabet, nu vor mai apartine de Google. “Credem ca aceasta schimbare ne va permite un management mult mai bun atata timp cat ne ocupam de taskuri independente care nu au legatura intre ele abslut deloc” spune Page.

Cine va fii la conducerea noii companii Alphabet

Page va conduce asadar Alphabet alaturi de fondatorul Google Sergey Brin ce va fii presedintele noii companii. “Pentru mine si Sergey, pentru noi, e un capitol foarte intersant din viata Google care incepe – infiintarea Alphabet. Ne-a placut numele Alphabet pentru ca reprezinta o colectie de litere care alcatuiesc o limba, una dintre cele mai importante inovatii pentru umanitate ”. Spune Page

Fiecare companie din Alphabet va avea un CEO cu Page si Sergey care vor da o mana de ajutor atunci cand se va impune. “Ar trebui sa mai adaug faptul ca nu intentionam sa fim un brand de consum cu produse adiacente… Ideea este ca aceste companii din Alphabet sa aiba independenta si sa dezvolte propriile produse” spune Page.

Alphabet va inlocui Google in materie de publicitate si toate actiunile Google se vor converti in actiuni Alphabet cu aceleasi drepturi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.