Legitimatia obligatorie?

De ce ai nevoie de legitimatii?

In mod normal, angajatii unei firme, unei companii trebuie sa aiba o legitimatie afisata, ori sa o poarte la gat, ori atasata cu ceva clema de haina. Acea leginimatie are dublu scop, dupa cum urmeaza:

  1. Angajatul face dovada faptului ca lucreaza pentru firma respectiva in mod legal
  2. Angajatii isi afla numele unul altuia fara sa intrebe, pot sa se adreseze mai usor unul celuilalt fara sa fie nevoiti sa retina sute de nume.

Ce ai nevoie pentru a fabrica legitimatii pentru angajati

In primul rand, trebuie sa cumperi suportul pentru legitimatie. Poti face asta dand click aici. Odata ce ai suportul, nu-ti trebuie de cat sa imprimi hartii cu numele angajatilor, poza si nu in ultimul rand functia pe care acestia o ocupa in firma. Pare destul de simplu si credeti-ma ca si este simplu. Gasiti tot ce va trebuie pe printcard.ro, nici macar nu trebuie sa umblati prin oras dupa solutie.

Mai ai nevoie de constientizarea importantei unei legitimatii sau a unui ecuson. Foarte multi pantroni trec cu vederea aceasta problema si de multe ori se lasa si cu amenzi. In unele situatii, ecusoanele si legitimatiile sunt obligatorii, nu doar recomandate. Cu cat ai niste angajati mai usor de recunoscut si de abordat, cu atat si firma va merge mai bine.

Legitimatia pe care angajatii uneori o poarta (da, spun uneori pentru ca nu toti patronii o vad ca obligatorie) este in primul rand un semn de normalitate. Sunt de parere ca intr-o tara normala, un angajat trebuie sa dovedeasca faptul ca lucreaza in firma respectiva fara sa fie nevoie de investigatii ulterioare. Bine, acuma ca exista in Romania si patroni care tin angajatii la negru insa le fac ecusoane, asta e partea a doua a problemei despre care astazi nu vom discuta.

Asadar, trebuie sa ne indreptam catre normalitate si catre o stare destul de “occidentala”. Ar fii cazul sa incetam sa mai traim in trecut, intr-o tara in care lucrurile nu se schimba, in care oamenii nu respecta niciodata regulile si eschiva este cea mai des intalnita metoda de a scapa de lege, normalitate, sinceritate pana la urma ca aici se rezuma totul, la sinceritate. Fiti sicneri cu voi, afacerile voastre si angajatii vostri.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.