Te-ai intrebat cum poti face rost de Windows 10?

A venit Ziua Z dupa aproape 10 luni de asteptare. Dupa ce Microsoft a sarit peste versiunea numarul 9 a celebrului sistem de operare Windows, astazi avem Windows 10. Windows 10 este gratuit atata timp ai deja o licenta de Windows 7 sau Windows 8.1 valida. Daca va hotarati sa faceti acest upgrade, trebuie sa aveti rabdare intrucat sunt peste 1 miliard de calculatoare eligibile pentru upgrade la windows 10 si va dati seama ca nu vor putea toate sa primeasca sistemul de operare in acelasi timp.

Cei care nu sunt eligibili pentru upgrade, de exemplu cei cu Windows Xp, Mac, cei cu Windows pirat, pot sa cumpere sistemul din Microsoft Store pentru 119.99$ Home Edition si 199.99$ versiunea Pro a Windows 10.

Daca esti eligibil pentru upgrade, o sa iti apara aceasta mica iconita in dreapta jos. Daca o sa dai click pe ea o sa poti rezerva un upgrade pentru sistemul tau, cu ajutorula dresei de e-mail bineinteles. Daca esti ok pentru upgrade, vei vedea fereastra de mai jos.

473376-windows-10-upgrade-icon

Apoi, incepe instalarea propriu-zisa. Instalarea se face fara sa pierdeti nimic in pc, ceea ce este foarte ok. Nu va asteptati sa dureze 5 minute. Instalarea este impartita in doua parti, in prima ai acces la PC si functiile acestuia, in partea secunda vezi doar un ecran negru de upgrade. O sa dureze vreo 40 de minute acest upgrade asa ca planificati-va din timp ora cand vreti sa il faceti. Sa nu va treziti cu pc-ul blocat pentru vreo ora cand aveti nevoie de el.

473390-windows-10-reserved

In cazul in care faceti upgrade si constatati ca nu va impacati cu acest sistem de operare, sunteti liberi sa va intoarceti la Windows 8.1 sau Windows 7, fiecare ce versiune a avut inainte. Gasiti optiunea in setarile de Recovery.

473521-downgrade-windows-10

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.