Nokia scoate camera OZO

Noua gaselnita a celor de la Nokia destinata profesionistilor din domeniul realitatii virtuale, profesionistilor in materie de creat content. OZO va fii prezentata saptamana viitoare si va fii cel mai probabil destinata celor care vor fii dispusi sa scoata o caruta de bani din buzunare. Este o camera destinata celor care fac clipuri pentru Youtube, Vimeo si alte site-uri de genul.

“OZO doreste sa intre pe piata ca o inovatie in domeniul realitatii virtuale, drept o unealta foarte puternica pentru creatorii de content virtual. Ne asteptam ca experientele din acest mediu virutal sa schimbe putin modul in care oamenii comunica si se leaga de anumite povesti, entertainment, evenimente.” Spune presedintele Nokia Ramzi Haidamus.

Dispozitivul sferic filmeaza in 3D cu ajutorul unor senzori – 8 la numar – si capteaza sunetul cu ajutorul microfoanelor incorporate. Apoi, utilizatorii importa filmul in aplicatia OZO pe pc pentru a vizualiza in mod real clipul 3D.

“Misiunea noastra a fost dintodeauna aceea de a furniza producatorilor de filme tehnologie si dispozitive care sa le alimenteze creativitatea, care sa le deblocheze un potential aparent intepenit la tehnologie de baza dar si viziunea.” Spune Cliff Plumer, director Jaunt Studio. Se pare ca OZO se incardeaza perfect acestor tool-uri destinate producatorilor de film.

Cei de la Nokia se straduiesc sa finiseze camera OZO inainte de lansare, o slefuiesc si ei putin ca sa-i dea un luciu probabil, cam prin Q4 anul acesta. Pretul si specificatiile inc anu au fost anuntate, insa le vom afla noi cat de curand, pe masura ce se apropie lansarea. Oricum, nu va asteptati la ceva foarte accesibil din punct de vedere al pretului.

Ca sa starneasca interesul pentru aceasta camera, cei de la Nokia au pus la cale un mic concurs intitulat “Look Around You”, in care cei interesati trebuie sa filmeze un clip de 2 minute in care sa prezinte imbunatatirile pe care camera OZO le poate aduce industriei VR.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.