Cat de greu este sa gasesti ursitoare botez Bucuresti?

Botezul la romani este o adevarata sarbatoare, plina de traditii si de obiceiuri. Este una dintre cele 3 taine ale crestinismului si trebuie respectata cu sfintenie. Botezul insa are o insemnatate aparte in viata noastra, reprezinta puritate si inocenta, sinceritate si nu in ultimul rand, un inceput. Botezul deschide calea catre Dumnezeu intr-un timp in care biserica nu mai joaca un rol atat de important in viata noastra.

Am observat ca foarte multi fac botezul celui mic doar pentru ca trebuie. Din obligatie si mai ale sdin superstitie. In anul 2015, nimeni nu prea mai crede in biserica. Daca mergem la biserica mergem din obligatie, nicidecum din pricina faptului ca simtim ceva, nicidecum din pricina chemarii. La fel si aceste taine ale BOR, au ramas intr-un fel abstracte, lipsite de forma si contur.

Acest lucru se intampla din cauza faptului ca nu mai exista credinta. E destul d egreu sa mai crezi in biserica atata timp cat tu, cel care muncesti ca un rob de dimineata pana noaptea esti cel mai sarac, iar preotii sunt cei mai bogati. Preotii, cei care ar trebui sa-ti bata la usa neconditionat si sa te intrebe daca ai nevoie de ceva. Ei bine, asa ceva nu se intampla si iata de unde lipsa de credinta.

Preotii nu mai sunt ce au fost odata, asta e clar si au contribuit tacit la dizolvarea spiritului de credinta din sufletele oamenilor. Oamenii vin la biserica din obligatir dupa cum spuneam sau din superstitie, sa le mearga bine. Le e teama de faptul ca daca nu se prezinta duminica la slujba, Dumnezeu se va supara pe ei si le va aduce necazurile pe cap.

Ei bine, nici vorba de asa ceva. Credinta o ai in suflet si o simti sau nu o ai deloc. Nu exista credinta de mijloc cum nu exista nici botez facut in pripa, fara respectarea tuturor regulilor. Cea mai importanta regula la botez este sa ai ursitoare. Daca ai nevoie de asa ceva, gasesti ursitoare botez Bucuresti destul de simplu. Tot ce trebuie sa faci este sa cauti pe internet, nimic mai simplu.

Daca esti un crestin adevarat vei face copilului tau cel mai frumos botez pe care ti-l poti imagina, cu respectarea tuturor traditiilor si regulilor. Cei mici merita sa aiba samanta de credinta in suflet si sa fie imaculati, impecabili. Cu cat avansam ca societate observ niste parinti care nu mai cred si niste botezuri facute asa, doar pentru ca trebuie sau din superstitie cum e si credinta parintilor de multe ori.

Desi multi blameaza acest botez crestinesc din pricina faptului ca cel mic nu are nici un cuvant de spus in acest sens, nu are constiinta, nu are discernamant, cred ca este nevoie de aceasta procesiune. Crestinismul nu se rezuma doar la discernamant si constiinta. Cei mici au nevoie de puritate in primul rand si de o protectie primara in momentul in care sosesc pe lume.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.