Sony se apuca de fabricat drone

Dupa ce s-au ocupat de camere video timp de zeci de ani, dupa ce au ajuns in top cu telefoanele mobile si consolele gaming, cei de la Sony se apuca de facut drone. Dronele in ziua de azi sunt o distractie extraordinara si desi piata e arhiplina de fabricanti de asemenea tehnologii, intotdeauna e loc de mai bine. Sony cu siguranta va fabrica niste drone de top, asa cum ne-a obisnuit pana acum pe celelalte paliere.

Pentru a fabrica drone, Sony face echipa cu japonezii de la ZMP Inc. cu toate acestea, nu va asteptati ca maine sa gasiti pe piata dronele lor. Acest proiect este destinat domeniului business, nu home useri. Cu ce va contribui fiecare? Ei bine,sony ba veni cu imaginea si cu telecomunicatiile iar ZMP cu automatizarea si cu tehnologiile robotice. Evident, cred c anu se astepta cineva sa fie invers, nu?

Cei de la Sony spun ca vor construi impreuna cu cei de la ZMP “solutii care ajuta la indepplinirea nevoilor: masuratori, observatii, salvarea de vieti, imspectii”, iar primele drone Sony vor putea fii cumparate incepand cu 2016. Mai avem de asteptat deci…

Aceasta colaborare va permite celor de la Sony sa duca cercetarea senzorului de iamgine business la urmatorul nivel. “Pornirea unui asemenea proiect pentru a demosntra tehnologia de imagine are mai mult sens de cat competitia directa cu gigantii industriei dronelor precum Lockheed Martin sau DJI”

Ca idee, ca sa vedeti incotro se indreapta aceste drone business, vineri, o drona a livrat un pachet medical unui spital din Virginia. Ceea ce in mod normal dura 90 de minute de condus, a durat de data aceasat 20 de minute de zbor cu drona. In acest moment, dronele comerciale sunt cam interzise in SUA, insa FAA lucreaza la noi reguli care vor permite folosirea acestora in scopuri comerciale ca de exemplu livrarile cumparaturilor facute pe Amazon.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply