Studentii britanici primesc PC-ul BBC Micro incepand cu luna Octombrie

Astazi, cei de la BBC au dezvaluit detalii referitoare la planul lor de a echipa elevii din UK cu Micro, niste calculatoare foarte mici cu care acestia vor invata mai multe despre programare si tehnologie. Micro:bit va ajunge in scoli pe la sfarsitul lunii Octombrie, astfel incat invatatorii vor avea timp sa introduca aceste gadgeturi in programa scoalara.

Cei de la BBC doresc sa inspire tinerii sa devina developeri si le vor da un micro computer fiecarui copil mai mare de clasa a 7-a. Astfel, se vor da 1 milion de Micro:bits pana la sarsitul acestui an.

BBC face echipa in acest proiect cu companii uriase precum ARM, Barclays, Freescale, Microsoft, Samsung

Cei de la Microsoft au lucrat la un dispozitiv bazat pe conding web, o versiune a TouchDevelop. Micro:bit si tot ceea ce se scrie cu ajutorul lui va fi stocat in Microsoft Azure iar acestia vor permite doua limbaje de programare, cel bazat pe text Microsoft TouchDevelop si Microsoft Blocks, un limbaj de programare grafic.

“Aplicatia web Microsoft TouchDevelop gazduieste toti editorii de cod pentru Micro-Bit-ul celor de la BBC, va rula simulatorul Micro:bit, va trimite codurile catre compilerul ARM si va transmite inapoi fisierele compilate ” anunta cei de la BBC.

“BBC si Acorn Computers – locul in care tehnologia ARM a luat nastere – au inceput sa dezvolte impreuna BBC Micro in urma cu 35 de ani” afirma Simon Segars, CEO ARM… “BBC Micro:bit are un potential mult mai mare deoarece poate sa inspire baieti si fete catre o cariera in tehnologie in niste timpuri ce au mare nevoie de stiinta si developeri.”

Pacat ca nu vedem asemenea initiative si in Romania, o tara mare exportatoare de materie cenusie in materie de developeri si tehnologie. Poate ca nu exista deocamdata interes sa se faca si la noi asemenea proiecte.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.