Muntele Fuji are internet Wifi

In curand, cei care se vor aventura pe muntele Fuji se vor putea bucura de Wi-Fi pe indelete. Cel mai mare operator de telefonie mobila din Japonia, NTT DoCoMo, a anuntat ca va lua legatura cu prefecturile din zona pentru a lansa programul prin care muntele Fuji va primi acces la WIFI. Sa nu uitam ca discutam despre cel mai inalt munte din Japonia.

Compania va pune in functiune nici mai mult nici mai putin de 8 hotspot-uri in jurul vulcanului, inclusiv pe careva carari destul de populare aflate la altitudinea de 12380 de picioare.

Oficialii vor distribui pliante in Engleza si in chineza simplificata, koreeana, cu informatii referitoare la cum se poate accesa serviciul si mai ales sfaturi despre cum poti escalada muntele in siguranta. Daca vizitezi muntele, cauta “Welcome_to_Fujisan_Summit” SSID cu telefonul mobil in cadrul retelelor Wi-Fi, introdu username si password specificat in fluturas si vei avea conexiune timp de 72 de ore, gratuit.

Serviciul va fi disponibil intre 10 iulie si 10 septembrie pe 3 poteci majore din Shizouka, si de pe 10 iulie pana pe 14 septembrie pe poteca Yoshida, la a 5-a statie in Yamanashi.

DoCoMo planuieste sa continue imbunatatirea Wi-Fi pentru vizitatori pana in 2020, insa nu a specificat daca serviciul pe Muntele Fuji va mai fi activ si dupa luna septembrie. Conform statitsicilor, peste 285.000 de turisti au urcat pe muntele Fuji anul trecut.

Datorita noului serviciu, ne asteptam la mult mai multe selfie-uri pe Instagram si Facebook din partea celor care vor merge pe muntele Fuji anul acesta.

Initiativa trebuie laudata si iata cum tehnologia reuseste sa se integreze perfect intr-o societate ce inca mai are preoduparile de odinioara. Muntele si viata au fost intotdeauna unite, indiferent de vremuri sau de era tehnologica. Natura nu are cum sa fie ignorata de noi.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.