SSD-ul de 2 TB de la Samsung 850 EVO

Luni, cei de la Samsung au anuntat o noua versiune de SSD 850 Evo, 850 Evo Pro. Aceasta din urma este o versiune de 2TB si este cel mai mare ssd de pe piata la ora actuala. Cei de la Samsung spun ca au creat acest SSD in special pentru suportul Ultra HD sau mai bine zis 4k.

“Samsung a avut o cerinta destul de mare pentru capacitatea de 500gb si peste in ceea ce priveste SSd-urile odata cu introducerea V-NAND SSD.” Vicepresedintele Un-Soo Kim a afirmat acest lucru intr-o conferinta de presa. “SSD-ul de 2 tb este un deschizator de usi in lumea capcitatii de stocare in continua crestere. Vom continua sa extindem aceste SSD-uri rapide de capacitati din ce in ce mai mari pentru a putea oferi utilizatorilor o experienta de utilizare demna de secolul in care traim”

Daca ai nevoie de un asemenea SSD, ai face bine sa iti scotocesti destul de bine buzunarele, caci SSD-ul de 2TB Evo costa 800$ iar versiunea Pro costa 1000$.

Pentru aceste SSD-uri, cei de la Samsung ofera o garantie de 10 ani sau 300TB scrisi (varianta pro) si 5 ani sau 150 TB scrisi pentru varianta normala.

E destul de ciudat cat de rapid avanseaza tehnologia in ziua de azi. Parca mai ieri aprusera primele SSD-uri de 32 de GB… Iata unde a putut sa duca tehnologia capacitatea de stocare. Se intampla exact ce se intampla in urma cu 10 – 15 ani si ceea ce se intampla de cand lumea in materie de storage / stocare. Pe masura ce avansam, creste exponential totul. Daca in 2003 aveam un HDD de 20 gb si un Pentium 3, astazi avem SSD de 2 TB. Sunt sigur ca peste 5 ani 2 TB SSD o sa fie fix apa de ploaie…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.