Noua metoda de sablare cu gheata carbonica

Tehnologia avasneaza constant si odata cu ea, noi, oamenii, trebuie sa tinem pasul. Cred ca ati observat cu totii acele ateliere de mecanica auto ce au ramas parca captive in anii lui Ceausescu. Cu toate ca functioneaza destul de bine si de mult si in ziua de azi, acele ateliere nu au fost modernizate. Aici as putea spune ca au o problema romanii, refuza noul din pricina investitiei initiale. Parca suntem prea lacomi, nu ne mai saturam de bani, am vrea sa investim azi 2 lei si maine sa scoatem 5 dar fara nici un alt efort, fara nici o alta investitie. Ca si cum am face o magine si sa transformam bancnota de 5 lei intr-una de 10 lei.

Exista sablare cu gheata carbonica

Ei bine, nu se poate. Trebuie sa ne adaptam noilor cerinte si sa ne tehnologizam putin si o sa va dau un simplu exemplu: sablare cu gheata carbonica. Eu pana nu de mult habar nu aveam ca exista sablare cu gheata carbonica… Am aflat asta de la varul meu care avea o caroserie de sablat si mi-a spus ca tehnologia s-a schimbat destul de mult in ultimii ani. Nu se mai foloseste nisipul sau sticla, ci gheata carbonica. Mi-a spus ca aceasta gheata carbonica are cateva avantaje destul de mari precum eliminarea solventilor toxici din operatiune, suprafata nu este deteriorata, timpul de executie este mul mai mic si cel mai important: se pot sabla si electronice / electrice.

Ce este gheata carbonica

Dioxidul de carbon aflat in stare lichida este folosit pentru a curata diferite suprafete. Daca cineva mi-ar fi spus in urma cu 10 ani ca acest lucru va fi posibil, cel mai porbabil nu l-as fi crezut. E in firea noastra sa credem numai atunci cand vedem cu ochii nostri. Culmea, varul meu a fost foarte multumit de acea caroserie mai ales din pricina faptului ca procesul de curatare a durat mult mai putin. Intr-o societate bazata intotdeauna pe timpul tot mai comprimat, fiecare ora conteaza. Cu cat executia diferitelor servicii devine mai rapida, cu atat exista clienti mai multumiti, se fac bani mai multi, totul e ok pentru toata lumea.

Noua metoda de sablare cu gheata carbonica ma face sa ma gandesc la viitor. Daca pana acum am evoluat in aceasta directie, sunt curios cu ce se va sabla peste vreo 10 ani. Principiul sablarii cu siguranta nu va disparea, insa sunt curios ce substant se va folosi. Nu cred ca putem de cat sa ne dam cu presupusul acum, altceva ar fi de prisos. Nu avem stofa de Nostradamul si de cele mai multe ori, drumul tehnologiei a cotit-o cand nimeni nu se astepta, subit, catre alta directie fata de cea prezisa initial. E clar ca daca avem sablare cu gheata carbonica in 2015, se anunta un viitor destul de neprevazut.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.