Cum blochezi un website din calculatorul propriu

Daca vrei sa blochezi utilizatorii unui PC ce ruleaza Windows sa acceseze unele site-uri indiferent de browser, ai solutia in acest articol. Nu trebuie sa faci nimic complicat, tot ce trebuie sa modifici este hosts file din Windows. Aceasta metoda este simpla si nu presupune costuri de nici un fel. Nu necesita descarcarea vreunui program sau software aditional.

Cum blochezi un site pe calculatorul tau

  1. Deschizi Windows Explorer si mergi catre C:\Windows\System32\drivers\etc.
  2. Intrii in hosts si alegi sa deschizi fisierul cu Notepad
  3. Sub tot ce scrie in acel fisier, scrii: 127.0.0.1 spatiu apoi adresa site-ului pe care vrei sa il blochezi. Exemplu: 127.0.0.1 www.facebook.com si ai blocat accesul la Facebook de pe acea masina.
  4. Pentru fiecare site pe care vrei sa il blochezi trebuie sa scrii o noua linie in formatul mai sus mentionat.
  5. Salvezi cu File si apoi Save, din meniul Notepad-ului.

Cum blochezi un site in functie de utilizator sau ore

Ei bine, poti face acest lucru din router. Daca din hosts file blochezi accesul pentru toata lumea, prin intermediul routerului ai acces la selctivitate. Asadar:

  1. In browser scrii adresa de IP a routerului. De obicei este ceva de genul 192.168.1.1 sau 192.168.0.1.
  2. Cauta sectiunea in care poti bloca site-uri in cadrul softului routerului. De multe ori o gasesti sub denumirea Access Restrictions
  3. Introduci detaliile care te intereseaza si salvezi. Daca va depaseste aceasta operatiune, nu uitati ca la router aveti un manual din hartie sau macar pdf care o sa va ajute destul de mult.

Restrictiile pentru site-uri sunt adesea intalnite in mediul corporate si business. In ultima vreme, site-urile precum Facebook au scazut destul de mult productivitatea angajatilor iar aceste metode functioneaza destul de bine. Le puteti incerca iar cu host file mare atentie. Faceti un back-ul inainte acelui fisier inainte de toate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.