Adobe rectifica bugul exploatat de hackeri

Cei de la Adobe au eliberat un patch pentru bugul de miercuri, care se refera la Flash Player pentru Windows, Mac si Linux. “Acest update pune capat unor vulnerabilitati destul de serioase care ar fi putut permite atacatorilor sa preia controlul asupra intregului sistem de operare”.

O echipa de hackeri din Italia (Hacking Team) a demonstrat miercuri faptul ca Flash este vulnerabil. Acestia au postat pe internet 400 de gb de date confindetiale pe care le-au sustrasa in urma atacurilor. Firma are o reputatie destul de urata pentru ca se ocupa cu furnizarea de softuri ce permit guvernelor sa spioneze cetatenii tarii. Exista documente care atesta faptul ca Hacking Team a lucrat si cu Statele Unite dar si cu Sudan.

Atata timp cat vom avea Flash in browserele noastre, vom avea parte de surprize. Vulnerabilitatile sunt prezente mereu si este doar o notiune de timp pana cand cineva le va sesiza. Viitorul nu are legatura cu Flash Player. Acesta va fi eliminat din browsere in viitorul apropiat, lucru confirmat de cei de la Google si nu numai. E nevoie de siguranta si aceasta nu poate sa existe atata timp cat se lucreaza cu 3rd parthy software.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.