3 pasi pentru a avea un site dificil de spart

Atacurile pe internet s eintampla in principal din 3 motive: pentru a impune un punct de vedere, pentru a trimite spam sau pentru a flooda o retea. Potejarea brandului tau online necesita destul de multa vigilenta.

Atunci cand un site celebru precum cel al Lenovo este spart de hakeri, aceasta stire cu siguranta ajunge pe primele pagini ale publicatiilor din lumea intreaga, insa majoritatea acestor atacuri sunt interceptate si nu se intampla prea des. Astfel, cele mai firave in securitate sunt site-urile micute, mai putin cunoscute.

Nu cred ca iti doresti sa ai acel site micut care poate fi spart si tine minte, chiar daca nu folosesti WordPress, securitatea site-ului tau nu este niciodata perfecta.

Cum ne putem feri de atacurile cibernetice?

Ei bine, raspunsul sta in intretinerea site-ului. Cele mai multe atacuri au loc din pricina faptului ca utilizatorii si adminii folosesc parole usor de ghicit, configureaza gresit site-ul in sine si nu in ultimul rand, raman in urma cu update-urile sau patch-urile.

Destul de recent, anul acesta, peste 100.000 de site-uri WordPress au fost compromise din pricina unei vulnerabilitati a unui plugin destul de popular. A fost folosit SoakSoak si datele utilizatorilor de pe site-urile WordPress erau transmise direct catre site-ul atacatorului.

Iata cateva sfaturi pentru imbunatatirea securitatii. Asa poti avea un site dificil de spart

  1. Update cat mai rapid. Cand discutam despre pluginurile WordPress sau despre platforma in sine, trebuie sa stiti ca e necesar sa faceti update imediat cum primiti notificarea.
  2. Nu uitati de teme. Nu folositi teme nulled care contin scripturi de spam sau hackuri, updatati la zi temele folosite.
  3. Backup aproape zilnic este o idee destul de buna tinand cont de faptul ca in lume nu exista perfectiune. Atata timp cat avem de-aface cu tehnologie, intotdeauna or sa existe oameni care or sa o inteleaga mai bine ca celialti. Nu va culcati pe ideea ca sunteti la zi cu toate update-urile si patch-urile sau ca site-ul vostru este imposibil de spart. Nu exista site imposibil de spart.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.