Cum se face Upgrade de la Windows 7/8/8.1 la Windows 10

Mai putin de o luna ne desparte de la lansarea oficiala Windows 10 si cred ca toata lumea a auzit ca aceasta varianta va fi oferita in mod gratuit drept Upgrade celor care au deja o linceta activa de Windows 7/8/8.1… Cei care vor sa cumpere licenta de Windows 10, vor trebui sa plateasca cam la fel de mult cat platesc pentru Windows 8.1 probabil, chiar daca inca nu au fost anuntate pretuirle oficiale.

Cu totii am auzit de acest Upgrade, insa trebuie sa stim care este modalitatea prin care Windows 10 va ajunge la noi in calculatoare, nu? Ca doar nu vine nimeni sa ni-l aduca la usa, nu vine Sf. Duh sa il instaleze peste noapte… Si nu, nici macar Zana Maseluta nu va avea aceasta sarcina…

w10alexhelp.org

Windows 10 va ajunge la noi in calculatoare prin intermediul Windows Update

Windows Update poate fi gasit in Control Panel si cu alte cuvinte, trebuie sa aveti pornite actualizarile. Prin intermediul Windows Update, veti primi o CERERE DE REZERVARE pe care va trebui sa o confirmati cu adresa de e-mail.

Dupa data de 29 iulie veti primi si actualizarea la Windows 10 in Windows Update cum primeati Service Pack-urile la Windows XP daca mai tineti minte…

Trebuie sa stiti ca daca nu faceti acea rezervare pentru Upgrade la Windows 10, nu aveti cum sa beneficiati de Windows 10. Dupa confirmarea rezervarii, aveti timp 1 an de zile pentru a face upgrade, asa ca nu va speriati da cava prinde 29 iulie cu imposibilitatea de a schimba Windows-ul in PC…

Nu conteaza daca aveti licenta OEM sau Retail, veti primi cu totii Upgrade prin Windows Update Center din Control Panel.

Ce inseamna OEM si ce inseamna RETAIL? Ca tot auzim acesti termeni…

OEM este un tip de licenta care vine preinstalata sau pe aceeasi factura cu unitatea in sine si are cheia de activare in BIOS. Licenta OEM depinde de hardware deci, fiind dificla mutarea ei pe alt pc, uneori imposibila. Da, daca se strica placa de baza sunt probleme mari.

RETAIL este licenta care nu este legata de componentele interne si poate fi mutata de pe un PC pe altul fara mari batai de cap. Este genul de licenta care se recomanda utilizatorilor casnici (home useri), ale caror calcualtoare mai cedeaza din cand in cand datorita uzurii, defectelor de fabricatie, surselor defecte.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.