Din nou in cautare de piese auto

De multe ori imi vine sa renunt pur si simplu la masina. Are nevoie de atat de multa intretinere incat devine destul de costisitoare… Cu totii ne dorim o masina cu care sa ne facem treaba si care sa ne ajute in viata de zi cu zi, nu un motiv de tocat banii aiurea. Din pacate, atata timp cat vom continua sa mergem cu ele pe strazile din Romania, vom avea nevoie de piese auto pana la adanci batraneti.

Nu stiu frate cum fac strainii de reusesc sa tina un telescop 20 de ani pe o masina… Chair nu stiu, probail singura explicatie plauzibila se leaga de starea generala a drumurilor. La nemti de exemplu nu vezi nici macar o groapa in carosabil, in schimb la noi, in Romania, este ceva anormal sa vezi o strada fara groapa. La noi totul se fura, totul se face la jumatate din capacitate pentru ca e nevoie si de bani in proprile buzunare. Nu e de mirare ca soselele nemtilor tin 20 de ani si ale noastre 1 an…

Sunt din nou in cautare de piese auto, de data aceasta caut un telescop pentru partea din spate. Anul trecut am schimbat unul rupt, anul acesta am schimbat altul. Probabil peste 6 luni or sa cedeze si cele de pe fata, singurele ramase intacte pe masina de cand o am eu … aproximativ 2 ani… Cu siguranta telescoapele pe fata sunt cele originale si cand le voi schimba voi pune unele mult mai slabe calitativ ca deh, asa sunt piesele la romani, contrafacute la a 10-a mana ca sa fie si ieftine.

Mi-as dori sa imi cumpar o masina noua care are toate piesele originale si care are garantie cat de cat. Cu siguranta nu cedeaza asa usor si daca cedeaza nu ma costa pe mine ca proprietar nimic. De-asta se numeste garantie. Din pacate, nu imi permit… Desi sunt in campul muncii de mai bine de 5 ani inca nu imi permit o masina noua. Orice roman care munceste cinstit in Romania nu are cum sa isi permita asa ceva. Salariile sunt de toata jena si cu siguranta X6 si Q7 pe care le vedem zilnic pe strada nu sunt cumparate din salarii de oameni cinstiti. Deh, asa e in Romania, unii se spetesc cu munca si altii fura de 25 de ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.