iMac cu display 5k

In 2015, cei de la Apple au scos un iMac cu un display Retina 5K IPS, tinut in viata de un procesor I5 si o solutie grafica AMD R9. Este sistemul de care ai nevoie in cazul in care lucrezi foarte mult cu detaliile, daca editezi fotografii, video, analiza stiintifica si as amai departe. Acum e momentul sa cumperi unul, cat timp cei de la Apple mentin politica de preturi decente… Acest iMac cu display de 5k costa sub 2000$, respectiv 1999$.

Design si caracteristici

Ca s-o zicem direct: designul a ramas acelasi inca din 2012…Deci, nimic nou… Poate ca cei de la Apple au decis ca acela este aspectul perfect pe care oamenii il asteapta si nu au de gand sa il schimbe prea curand. Carcasa din sticla si aluminiu reprezinta un clasic modern si reprezinta aspectul majoritar al AIO – All in One PC. Avem acelasi display ca si anul trecut, unul extraordinar de 27 de inch 5K IPS, Retina, cu o rezolutie nativa de 5210 x 2880. Culoarea iti sare in ochi din prima, totul este o placere indiferent unde privesti, in ce colt al ecranului. Unghiurile de vizualizare sunt extraordinare.

Din punct de vedere al conectivitatii, ne bucuram de USB3, Thunderbolt, Gigabit Ethernet.

In ceea ce priveste componentele interne, amintim 8 gb ram, 1 tb hdd si cam atat. procesorul Intel core i5 si palca video Radeon R9 M290 sunt un mic downgrade fata de varianta de top a iMac, insa ambele desktopuri au performante asemanatoare intr-un scenariu real.

Cu un pret de 1999$, ultimul model de iMac este cu 300# mai ieftin fata de modelul de top. Sa fim seriosi, cu siguranta nu vei simti cei 200 mhz in minus fata de gama de top…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.