Cand este momentul sa schimbi HDD-ul?

Componentele calculatoarelor la romani au putina tenta de permanenta, cu alte cuvinte, nu se schimba de cat in momentul in care acestea cedeaza. Nu prea exista ideea de upgrade in mentalitatea noastra. Poate ca si banii ne impiedica intr-un fel sa ne gandim in acea directie, insa in ziua de azi componentele PC nu mai costa o avere. S-au dus vremurile cand cheltuiai un salariu ca sa-ti cumperi un HDD.

HDD-ul este componenta cea mai uzata dintr-un pc. Discutam despre componenta mecanica ce stocheaza informatie. Cu timpul, acesta incepe sa dea semne de oboseala si chiar cedeaza. Mie in special nu mi-a cedat nici un HDD de cand ma stiu, insa am fost destul de precaut. Cand un HDD a dat semne de oboseala, l-am schimbat si gata, nu am asteptat sa se strice cu datele pe el.

strada itTineti minte, daca un HDD cedeaza, toate datele pe care le aveti stocate pe el sunt cam irecuperabile. Recuperarea lor uneori poate sa coste peste 1000 de dolari, in cazul in care nu este distrus in totalitate. Atunci cand vedem ca da semn de oboseala, trebuie inlocuit fara sa mai stam la discutii.

Cum ne dam seama ca e momentul pentru a inlocui HDD-ul

  • Pc-ul se misca foarte foarte greu. Un hdd care nu mai functionaeza corect aduce dupa sine un lag infernal.
  • Hdd-ul caraie, pocneste, se blocheaza. Daca primesti bluescreen din pricina hdd-ului e clar ca trebuie schimbat. Nu sta cu el asa pana in ultima secunda, risti sa pierzi datele.
  • Are BAD-uri atunci cand il scanezi cu un soft profesional, motiv pentru care nu se poate instala pe el un soft, Windows chiar, etc.

Daca hdd-ul vostru da semne de oboseala, este momentul sa intri pe stradait.ro si sa cumperi unul. Dupa cum spuneam, nu mai sunt atat de scumpe cum erau in trecut. Pe masura ce tehnologia avanseaza, devine din ce in ce mai accesibila pentru toata lumea. Incep sa apara magazine online capabile sa ofere preturi mult mai bune fata de magazinele din oras.

Sper ca ati inteles ideea, nu asteptati ca hdd-ul sa crape, veti ramane fara poze, filme, muzica, poate chair acte importante de la firma. Mare atentie cu calculatorul dumneavoastra…

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.