Echilibrul la locul de munca cu ajutorul Masatto

Joburile societatii contemporane sunt din ce in ce mai stresante si mai solicitante. S-au dus de mult vremurile in care oamenii lucrau in 3 ture, a cate 8 ore fiecare. Nu mai avem fabrici care sa produca, nu mai avem intreprinderi de stat care sa asigure locuri de munca in care se respecta programul. In ziua de azi, avem de-a face numai cu patroni ce exploateaza oamenii fara sa se gandeasca la sanatatea acestora. Avem de-a face cu niste patroni meschini, absurzi si insensibili, ca sa nu le zic altcumva.

Fiecare patron trebuie sa se gandeasca la angajatul sau si sa ii puna la dispozitie si metode de relaxare, nu doar sa il umple de stres de dimineata pana seara. Din pacate, ceea ce patronii romani sunt incapabili sa inteleaga este faptul ca un angajat stresat va da un randamnt mult mai mic in campul muncii fata de unul care lucreaza de drag, relaxat si voios. E pacat ca nu se intelege acest aspect, parca patronii nu ar fi muncit niciodata, nu inteleg cum au capatat aceste apucaturi de tiran si de stapan de sclavi.

Patronii care isi respecta angajatii, sa zicem de exemplu in domeniul business, pot sa puna la dispositia angajatilor niste fotolii de la Masatto. Cu ajutorul acestora, angajatii se mai si relaxeaza, nu doar acumuleaza stres. In strainatate aceste fotolii Masatto sunt destul de intalnite in domenii care culmea, nu au prea multa legatura cu business. Eu am dat drept exemplu business pentru ca suntem o tara cu un nivel de trai destul descazut si nu toata lumea isi permite sa cumpere asa ceva.

E nevoie de un echilibru la locul de munca, altfel scade randamentul si afacerea incepe sa o ia pe o cale nu tocmai profitabila. Ideea unei afaceri, oricare ar fi ea, este aceea de a face profit. Altfel, ce rost mai are? Trebuie sa gandim outside the box si inainte sa fim patroni meschini si absurzi, trebuie sa ne gandim la angajati. Atata timp cat ei vor fi fericiti, cu siguranta va exista productivitate si spor.

Nu stiu cum sunt altii, insa eu asa gandesc lucrurile. Trebuie sa existe echilibru si mentalitate de lider, nu de stapan de sclavi. Din pacate, vedem cam rar in Romania asemena oameni si cred ca este motivul principal pentru care lucrurile nu merg in directia buna per total.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.