Va muri vreodata email-ul?

Email-ul are aceleasi probleme pe care le avea in urma cu 20 de ani, nimic nou…

S-a creat un adevarat circ saptamana aceasta cand cei de la Google au anuntat ca au introdus Undo Send pentru Gmail, dupa 6 ani de teste. Trebuie sa recunoastem faptul ca e-mail este cea mai veche aplicatie de pe internet, insa inca o componenta de baza a experientei de utilizare.

Isi aminteste cumva cineva, pronosticurile facute in urma cu 10 ani? Toata lumea spunea ca email e mort pentru ca aplicatiile de instant messenger merg functioneaza mult mai bine si mai eficient… Email e mort pentru ca nimeni nu il mai foloseste. Email e mort pentru ca spam-ul a pus stapanire pe el, si asa mai departe.

Dar sa ne uitam pe cateva statistici: 4.1 miliarde de conturi de email si peste 2.5 miliarde de utilizatori, iar aceste statistici sunt in crestere. Peste 122 de miliarde de email-uri trimise in fiecare ora si trebuie sa tinem cont de faptul ca aceasta tehnologie ce sta in spatele trimiterii unui email, a ramas aproape neschimbata in ultimii 20 de ani.

Din punctul meu de vedere, email-ul nu va muri niciodata pentru ca este un concept prea ancorat in realitate ca sa dispara. Desi totul se rezuma la virtual atunci cand discutam despre email, realitatea este cea care alimenteaza acest concept. Este pur si simplu o aplicatie dezvoltata cu peste 20 de ani in urma, folosita cu succes si in prezent.

Sa ne gandim putin la viitor. Am vazut mai sus statisticile referitoare la utilizarea serviciului de email. Cu o populatie din ce in ce mai ancorata in IT, in tehnologie, in calculatoare si smartphone, evident email-ul are viitorul asigurat, cu toate instant messenger-urile lu’ Peste Prajit. Da, IM functioneaza destul de bine, insa nu pot detrona un serviciu vechi de peste 20 de ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.