Apple se implica mai mult in dezvoltarea Bluetooth

Apple va juca un rol mai important in dezvoltarea tehnologiei Bluetooth din moment ce compania trage destul de tare pe partea de tehnologie portabila, automatizarea locuintelor si asa mai departe. Bluetooth Special Interest Group, care supravegheaza acest standard de comunicare wireless, a anuntat joi faptul ca Apple a devenit un membru promoter al grupului, primind ok-ul pentru dezvoltarea tehnologiei Bluetooth.

Apple a fost un membru asociat al acestui grup inca din anul 2011 iar Joakim Linde, senior wireless architect, este secretarul grupului. In trecut, Apple avea atributii destul de limitate in cadrul grupului iar companii precum Ericsson, Intel, Lenovo, Microsoft, Nokia, si Toshiba au votat in unanimitate ca Apple sa li se alature.

Tehnologia Apple se bazeaza pe Bluetooth mai mult ca oricand

Dat fiind importanta Bluetooth pentru Apple in ceea ce priveste produsele sale, upgrade-ul de membru are rost. De exemplu Apple Watch se bazeaza pe Bluetooth pentru schimbul de informatii cu iPhone. De asemenea, multe functii introduse in iOS si OS X anul trecut se bazeaza pe comunicarea bluetooth intre disozitive.

Apple a introdus suportul Bluetooth pentru prima data in 2005 pentru Mac OS, la Macworld in Tokyo, alaturi de un adaptor Bluetooth ce putea fi cumparat cu 49$. Din 2003, utilizatorii puteau cumpara Mac-uri noi cu Bluetooth inclus. De atunci, tehnologia Bluetooth a explodat, fiind alimentata si de utilizarea in tehnologia telefoniei mobile / smartphone.

Decizia ca Apple sa fie membru cu drepturi depline ale acestui grup nu inseamna de cat un singur lucru: dezvoltare mai rapida. Apple cu siguranta va duce la nivelul urmator aceasta tehnologie in care a avut incredere inca din anul 2002, cand in Romania un pc performant insemana un AMD Duron de 900Mhz. Curios, Google inca nu este membru al grupului desi Android Wear se bazeaza pe Bluetooth 100%.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.