A aparut Kitul DDR4 Corsair de 128 GB

Oamenii sunt mari amatori de batut recorduri. Practic, asa functioneaza tehnologia, prin depasirea limitelor existente. Gaditi-va la primul procesor de 1 Ghz sau hardul de 1 Tb… Ei bine, acum s-a depasit si bariera de 64 gb RAM dintr-o unitate PC. Ne referim aici la pc-urile normale, adresate utilizatorilor casnici sau gaming, nu sferei profesionale. Pana acum, un utilizator normal primea maxim 32 gb ram, in timp ce unul avansat, cu o unitate high tech putea sa puna pe placa de baza maxim 64 gb ddr3.

Odata cu aparitia modulelor DDR4 si Intel Haswell-E, aceasta bariera de 64 gb ram a fost doborata. Luna trecuta, cei de la Corsair si Kingston au anuntat kituri de memorie de 128 gb ddr4, asa ca niste teste sunt imperios necesare.

Din ce cauza s-a depasit bariera?

Daca va intrebati de ce am fost limitati pana acum la 64 gb ram atata amar de vreme, raspunsul este tehnologia si procesul de schimbare a acesteia. Modulele ddr3 s-au oprit ma maxim 8 gb, ce ai numi in mod normal unbuffered DIMM. Singura modalitate de a avea module ddr3 mai mari, sunt cele buffered DIMM, folosite de altfel pe servere si workstations. Nu va grabiti, aceste module sacrifica densitatea pentru stabilitate, astfel, sunt mai lente fata de unbuferred DIMM.

In timp ce ddr3 s-a oprit la 8 gb per modul, pentru ddr4 exista placute de 16 gb.

Corsair Dominator Platinum

Pentru a depasi limita, ai nevoie de Corsair Dominator Platinum, adica kitul de 128 gb. Exista momentan 3 viteze pentru acest kit, respectiv DDR4/2800, DDR4/2666 si DDR4/2400. Daca e sa discutam despre pret, cel mai rapid adica DDR$/2800 costa nici mai mult nici mai putn de 2120$, in timp ce celelalte doua kituri costa 1980$. Nu va speriati de pret, caci au inceput deja sa scada si or sa tot scada in perioada urmatoare.

corsair128gb_4-100592765-large

No Responses

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.