UBER taxi pus pe butuci si in India, nu numai in Romania

Politia din Delhi arata datele: 120 de taxiuri foloseau Uber Taxi si 2 operatori de transport indieni fara licenta. Acestia au fost opriti in trafic si sanctionati. Acestora li s-a interzis sa mai faca taxi folosind mijloace tehnologice pana nu obtin o licenta valida de la Departamentul de Transport Delhi, anunta politia vineri.

Muktesh Chander, comisar la politia rutiera afirma “Nu suntem impotriva aplicatiei, vrem doar ca oamenii sa respecte legea”. Dupa ce o femeie a fost violata de un sofer Uber lanul trecut, autoritatile de transport de la Delhi au banat initial aplicatia, apoi au rugat operatorii sa isi ia licente TAXI. Companiile oarecum au continuat sa opereze pe ascuns potrivit politiei. Autoritatile se gandesc sa blocheze accesul cetatenilor la aplicatie sub legile locale ale internetului.

Uber afirma in ianuarie ca a aplicat pentru o licenta de taxi sub noile reguli, ceea ce inseamna ca trebuiau sa aiba o flota de cel putin 200 de masini in colaborare cu taximetristii particulari. Companiile de asemenea trebuie sa respecte ceva conditii precum existenta unui call center, sa detina un birou in Delhi si un website oficial care sa cuprinda informatii referitoare la operatiunile sale, sa aiba buton de panica in interiorul masinilor. Uber a vrut sa introduca butonul de panica in aplicatie, insa autoritatile au spus ca e nevoie totusi de un buton fizic in interiorul autoturismului.

Ei bine, cererile acestor companii au fost respinse miercuri potrivit Press Trust India.

Un alt sofer Uber a fost acuzat ca a incercat sa sarute cu forta o femeie pasager, fapt ce a dus la operatiunea politiei de astazi.

Curios ce se va intampla cu aceasta aplicatie caci se pare ca nu doar romanii au ce au cu ea. E nevoie totusi de autorizatie pentru a face taxi…

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.