NSA a dispus diversificarea monitorizarii traficului in/afara SUA pentru a tine in frau hackerii

NSA sau National Security Agency din Statele Unite a interceptat de multe ori convorbiri pe internet intre hackeri fara sa aiba vre-un ordin judecatoresc in acest sens pentru a pune capac infractiunilor online. Edward Snowden, fost agent NSA, a afirmat pentru New York Yimes faptul ca NSA monitorizeaza traficul pe internet si INAFARA Statelor Unite, nu doar in interiorul tarii. Potrivit rapoartelor, administratia Presedintelui Obama, a fost lansat un program de securizare a internetului fra o notificare prealabila.

NSA lupta cu hackerii

Cine lupta impotriva criminalitatii informatice in SUA? Ei bine, discutam despre NSA si ODNI (Director if National Intelligence)… Cu atacurile cibernetice tot mai multe in SUA, “nu ar trebui sa fie o surpriza faptul ca guvernul Statelor unite strange informatii despre retelele de hacker dinafara SUA pentru a putea sa le faca fata in caz de atac…” afirma ODNI intr-o declaratie “Aceste operatiuni joaca un rol crucial in protejarea SUA si a retelelor americane de atacurile cibernetice”

Toate informatiile adunate de aceste agentii sunt adunate numai daca este impreios necesar si controlate foarte bine. Pentru a stoca datele, NSA are nevoie de Ordinul Executiv 12333, iar acest ordin reprezinta o directiva de supraveghere ce dateaza din anul 1981. Astfel, NSA nu poate stoca nume sau adrese de mail de cat daca se face dovada faptului ca au legatura cu hackeri internationali. Practic trebuie sa existe o legatura cu exteriorul SUA.

Bill Blunden afirma faptul ca NSA poate incalca drepturie civile fara dezbatere publica. “Acest program desfasurat de NSA ne aminteste de cadrul legal si de faptul ca acesta poate fii incaldat in secret. Miscarile NSA reprezinta o amenintare la guvernarea noastra democratica” spune din nou Bill.

Daca se vor incalca drepturile omului prea grav, vom vedea, important este sa existe acel sentiment de siguranta.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.