Google se aliaza cu Adobe pentru a reduce uzura creata de Flash in Chrome

Google si Adobe s-au aliat pentru a reduce cantitatea de energie consumata de Chrome din baterie prin eliminarea a cat mai mult continut Flash care porneste automat. Aceasta noua functionalitate, activata din start (by default), va pune pe pauza contentul Flash pe care browserul il va identifica nefiind important. Clipurile din centrul paginii si cele importante vor porni automat ca si pana acum.

Daca Chrome pune pe pauza contentul pe care userii vor sa il vada, acestia pot sa dea click pe el ca sa rezume playback-ul. Astfel, prin aceasta schimbare, paginile cu mult content flash imprastiat se vor incarca mult mai repede si vor reduce consumul de energie in ceea ce priveste bateria smartphone-ului.

Google se asteapta sa dea drumul acestei implementari pana in septembrie anul acesta. Cei care doresc sa vada reclamele Flash ca-n zilele acestuia de glorie, pot sa activeze din setarea “Run all plugin content” din setarile Chrome referitoare la content. Pentru a activa din nou blocarea flash-ului, mergi la “Detect and run important content”.

Aceste schimbari ar trebui sa ajute Chrome care are deja o reputatie destul de proasta in ceea ce priveste consumul de resurse, astfel, cei de la Google se asteapta ca dupa implementare, Chrome sa fie mult sub celelalte browsere din punct de vedere al consumului de baterie.

Tommy Lee, inginer la Google afirma faptul ca “Schimbarea doreste sa permita userilor sa foloseasca internetul pentru mai mult timp, inainte sa fie nevoiti sa ajunga langa o priza”…

Aceasta veste are doua caractere: bun pentru utilizatori, prost pentru adviseri. Reclamele vor fi destul de blocate de aceasta setare. Drept urmare, cred ca preturile pentru publicitatea din centru se va mari semnificativ datorita restrangerii Flash…

Ramane de vazut daca aceste setari vor reusi sa aduca Chrome in lumea decentei…

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.