Facebook, aplicatia Android de 1 mb

Cei de la Facebook au lansat recent o aplicatie destul de “subtire” comparativ cu aplicatia Facebook pentru Android normala. Cu aceasta aplicatie subtiata destul de mult isi fac planuri sa creasca reteaua de socializare in tarile in curs de dezvoltare si in tarile cu conexiune la internet precara.

Aplicatia Facebook Lite are mai putin de 1 mb dimensiune – cu mult sub aplicatia “mama” – fiind foarte rapid de downloadat si de instalat. Are functionalitatile principale precum News Feed, Status Update, Photos si Notifications… Compania anunta ca testeaza aceasta aplicatie inca din luna ianuarie a acestui an.

Aplicatia a fost lansata marti in cateva tari asiatice si va fi disponibila in cateva parti ale Americii Latine, Africa si Europa in saptamanile urmatoare. Aceasta aplicatie soseste tocmai cand cei de la Facebook duc o politica foarte agresiva de promovare in tari noi. Acestia mai au un proiect in derulare numit Internet.org, ce permite acces gratuit la Facebook si selectarea altor servicii in India, Ghana, Kenya si alte tari in curs de dezvoltare.

Mai mult de 80% din utilizatorii de Facebook se logheaza dinafara SUA si Canada si se asteapta ca aplicatia sa fie un real succes in aceste tari in care conexiunea la internet este inca o problema. Totusi compania nu a anuntat si o versiue pentru iOS si cred ca intelege toata lumea de ce nu exista asa ceva. Pai cine are iPhone in Kenya sau India? Acolo oamenii sunt prea saraci ca sa aiba asa ceva. Cred ca si in Romania o asemenea aplciatie ar fii utila pentru ca la ce nivel de trai avem, ne batem cot la cot cu Ghana probabil.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.