Merita investitia in promovarea cu carduri?

Metodele de marketing incep sa evolueze din ce in ce mai mult iar in Romania cel putin, piata se bazeaza pe foarte mult consum, in special atunci cand discutam despre alimente. Conform unor studii recente, desi suntem cea mai saraca tara din UE ca si nivel de trai, avem cel mai dezastruos raport intre alimentele cumparate si cele aruncate. Da, facem cea mai mare risipa de alimente din Uniune.

Daca consumul merge fara probleme, marketingul trebuie sa vina tare din spate cu metode noi prin care sa lege clientul de magazine, mai ales daca discutam despre magazinele offline. Daca in online treaba e destul de simpla si pentru promovare se investete masiv in publicitate clasica sau SEO, in offline e nevoie de putin mai mult de atat pentru ca aici iei contact personal cu clientul ce-ti calca pragul magazinului. Astfel, promovarea cu carduri a inceput sa devina din ce in ce mai populara.

De ce nu mai merge promovarea prin flyere?

Ei bine, dupa cum stim, oamenilor nu le place hartia. Pur si simplu o tin in mana pana la primul cos de gunoi apoi o arunca. Acestia sunt bani dati degeaba iar promovarea prin flyere are sanse destul de mici sa iti gaseasca exact clientii interesati de oferta sau de serviciul prestat de tine.

Daca promovarea prin flyere nu mai este o solutie, care sunt alternativele?

Dupa cum spuneam, cea mai moderna si populara metoda de promovare ramane promovarea cu carduri. Prin intermediul acestor carduri, le poti oferi clientilor tai reduceri si cadouri, surprize si nu numai. In plus, oamenii nu arunca cardurile ca pe hartie. Odata intrati in magazinul tau, oamenii vor fi atrasi sa revina din pricina cardului dar si a ofertelor / promotiilor pe care le promovezi.

Ce ai nevoie pentru a promova afacerea prin carduri:

  1. Ai nevoie de o imprimanta cu ajutorul careia sa “dai viata cardurilor”. Click aici pentru a vedea cum arata una.
  2. Ai nevoie de cardurile din plastic PVC pe care sa le “colorezi” cu imprimanta. Gasesti aici diferite culori pe care le poti achizitiona in functie de preferinte.

Ideea e simpla, in Romania anului 2015, daca vrei sa ramai in joc pe piata, nu trebuie sa gasesti metode noi de a atrage clientii, ci metode noi pentru a-i face sa revina in magazinul tau, iar cardurile si-au dovedit de mult functionalitatea.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.