Se apropie ziua copilului

1 iunie desemneaza destul de clar ziua copilului in calendar. De cand ma stiu am sarbatorit aceasta zi, pana in jurul varstei de 14 ani. De atunci, parintii au incetat sa ma mai considere copil si prin urmare, au incetat si cadourile. Primeam cadouri mai mult simbolice, insa ma bucuram de faptul ca stateam acasa, scoala nu se facea. Acuma nu mai stiu cum o fii randuiala… Poate si acum se da liber copiilor de ziua lor insa as prefera sa vad ceva spectacole mai de graba.

Nu as vrea sa acuz tehnologia de treaba asta, insa cand eram eu copil cu siguranta se faceau mai multe spectacole regizate de invatatori de cat se fac in ziua de azi. Ne dadeau sa invatam poezii si sa memoram replici din piese de teatru, dansam si ne costumam in diferite moduri. Nu stiu, parca era altfel… Invatai sa te bucuri de copilarie intr-un mod diferit de tablete, iPhone, calculatoare, laptopuri, PlayStation si asa mai departe.

As vrea sa mai fiu copil macar o data, sa stau departe de griji si de probleme, sa primesc totul din partea parintilor fara sa fiu nevoit sa muncesc pentru bani sau pentru jucarii. E atat de dificil sa fii adult, incat mereu am spus ca as da orice sa intineresc cate un an in loc sa imbatranesc atunci cand ating frumoasa varsta de 60 de ani. Frumos exercitiu de imaginatie, nu?

Copilaria din suflet nu mi-o poate lua nimeni si este singura parte a copilului pe care o mai am prezenta in mine. Restul, s-a dus toata din cauza maturizarii, a grijilor si problemelor de adult cu care am fost nevoit sa ma lupt inca de mic. Nu regret nimic, sunt bucuros ca am facut fata si ca am reusit sa cresc independent de anturajele proaste .

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.