Microsoft Store revigorat inainte de lansarea oficiala a Windows 10

Microsoft a inceput sa faca curatenie luna in casa inainte de lansarea oficiala Windows 10. Multe aplicatii vor fii scoase din Windows Store iar cele care functioneaza defectuos vor fii puse la punct. Noua politica aplicata, menita sa ajute userii sa gaseasca mai rapid aplicatiile de calitate, va pune capac abuzurilor developerilor ce intind coarda prea mult cu cuvinte cheie. Mai mult, developerii trebuie sa foloseasca iconite distingtive care sa semnifice utilitatea programului cat mai bine, sa nu existe dubii sau neintelegeri legate de acest aspect.

E destul de dificil de inteles cum va reusi Microsoft sa faca aceasta triere pentru ca discutam de mii de aplicatii, plus mii inca in dezvoltare. Vice presedintele Microsoft afirma faptul ca isi doreste ca pana la finalul anului 2018, peste 10 miliarde de calculatoare sa ruleze Windows 10. Destul de indrazeata aceasta abordare, insa de perspectiva. Windows 10 se anunta a fii un sistem de operare destul de frumos si stabil. Faptul ca va fi acordat gratuit drept upgrade celor care au deja o licenta de Windows 8 va ajuta destul de mult in atingerea acestui scop.

Ramane de vazut ce se va intampla in decursul acestui proces de “curatare” a Microsoft Windows Store, cert este ca pregatirile sunt pe ultima suta de metri. Mai putin de 2 luni ne despart de lansarea oficiala a Windows 10 si pana atunci, magazinul implementat in acest sistem de operare trebuie sa fie perfect functional nu doar din punct de vedere al aplicatiilor, dar si din punct de vedere al eficientei de cautare. Un mic “Google” va fi alipit acestui Windows Store si se pare ca va fi o decizie destul de inteleapta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.