AdBlock Plus declarat legal de un tribunal german

Extensia pentru browsere AdBlock Plus are viata grea. Destul de multi au inceput sa dea in judecata acest “plugin”, insa fara a iesi victoriosi in acest demers. In ultimele doua luni, un tribunal german a decis in cazul a doua procese intentate extensiei AdBlock Plus: extensia este perfect legala.

Miercuri, la tribunalul Munich Regional Court, s-au infruntat companiile ProSibenSat1 si IP Deutschland (companiile care conduc grupul RTL) si compania Eyeo (compania din spatele AdBlock Plus). Cele doua companii au cerut interzicerea AdBlock Plus pe motiv ca dauneaza ideii de afacere “ad-based” …

AdBlock Plus ajuta utilizatorii de internet sa blocheze reclamele enervante din browsere. Cu toate acestea, permite unele reclame catalogate drept “decente” sa treaca de filtre. Permite companiilor precum Google, Microsoft sau Amazon sa afiseze reclame, in timp ce altora nu. Ei bine, de aici a plecat galceava cu grupul RTL …

Tribunaulul a decis in felul urmator: atata timp cat utilizatorul decide sa instaleze extensia sau nu, nu exista motive pentru a da curs cererii celor de la RTL… Daca reclamele sunt nesimtite si deranjante, probabil ca utilizatorii vor dori sa le blocheze si daca ei ia aceasta decizie, AdBlock Plus este o extensie perfect legala.

Din puncrul meu de vedere, AdBlock Plus este prima extensie pe care o instalez imediat dupa ce instalez browserul. Practic nu se poate trai fara ea. Paginile sunt atat de pline de reclame ciudate si agasante, incat e de-a dreptul imposibil sa iti duci munca la bun sfarsit fara blocarea reclamelor. Daca oamenii nu sunt deranjati de reclame, sa nu instaleze AdBlock Plus, insa cu siguranta cei care navigheaza pe internet cauta ceva, muncesc ceva si nu doresc sa fie deranjati din demersul lor. E foarte important sa fii lasat in pace atunci cand nu doresti absolut nimic de cat liniste.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.