Youtube Kids primeste inca o plangere pentru content violent

Google a lansat mai de mult o aplicatie numita Youtube Kids, destinata prescolarilor. Cei de la Google se lauda cu faptul ca aceasta aplicatie ofera numai safe content, nici vorba de content care poate afecta emotional pe cei mici. Ei bine, nici pe departe asa ceva pentru ca in Statele Unite, Google primeste si cea de-a doua plangere pentru content necorespunzator.

Marti, Centrul pentru Democratie Digitala si organizatia Comercial – Free Childhood, au completat plangerea impotriva acestei aplicatii. “Aplicatia e plia cu videoclipuri care nu intrunesc conditiile definitiei family friendly. De fapt, YouTube Kids contine foarte multe clipuri care nu sunt doar deranjante pentru cei mici , ci si daunatoare.”

Cele doua organizatii au gasit clipuri cu imagini sexuale, o parodie a filmului Casino cu Bert si Ernie din Sesame Street, glume despre pedofilie si droguri, precum si reclame la produse alcoolice. In aplicatie au mai fost gasite clipuri considerate nesigure din pricina faptului ca unele contineau oameni care se jucau cu chibrite, jonglari cu cutite, tir cu un pistol cu ciue si altele.

Youtube Kids a fost introdus in luna Februarie iar aplciatia este disponibila pe Android si iOS. Completarea plangerii despre care discutam mai sus a fost introdusa in luna aprilie si in linii mari, se rezuma la faptul ca aplicatia afisaza reclame nepotrivite pentru copii, reclame care incalca legile federale in ceea ce priveste televiziunea comerciala.

Organizatiile au grabit comisa sa-si extinda investigatia astfel incat aceasta sa includa si motivele aduse ulterior plangerii initiale, sperand ca vor reusi sa opreasca aplicatia celor de la Google pana nu e prea tarziu.

Google afirma faptul ca ia feedback-ul in serios si lucreaza la imbunatatirea situatiei cat mai rapid pentru ca aplicatia YoutubeKids sa fie family safe in adevaratul sens al cuvantului.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.