Lumina din lumina

Cel mai nasol lucru care ti se poate intampla este sa ai nevoie sa muncesti in spatii prost iluminate. Urasc sa fiu nevoit sa lucrez pe bajbaiala sau pe ghicite atunci cand trebuie sa repar un calculator ce nu poate fi mutat. In trecut, ma pcupam cu service calculatoare nu numai acasa, daca eram solicitat la o interventie ma duceam fara sa intreb prea multe detalii. Ma descurcam mereu chiar daca de multe ori era ceva de genul misiune imposibila. Un tehnician bun se descurca in orice instanta, nu?

De cele mai multe ori eram chemat sa repar calculatoare ce nu puteau fi mutate din loc. Na-ti-o franta ca ti-am dres-o… Cum le repari atunci? Ei bine, te chinui acolo pe loc sa scoti placile, sa scoti suruburile si sa intervii. Era de-a dreptul enervant sa fie pusa unitatea intr-o zona prost iluminata iar proprietarul sa nu aiba lanterna. Iti blestemi zilele, altceva nimic, insa asa inveti sa lucrezi in orice conditii. Oricum , am gasit mai tarziu o lanterna excelenta ce m-a scos din bucluc de foarte multe ori apoi. Nu iti dai seama de utilitatea unei lanterne bune de cat atunci cand ai nevoie de ea. De fapt, asa sunt romanii mereu indiferent despre ce situatie este vorba sau de obiect. Nu sunt preventivi deloc, cumpara doar atunci cand nevoia ii impinge de la spate.

Eu m-am lecuit cu lanterna. De atunci prefer sa imi cumpar ceva de la primul hop intampinat, mai ales daca ma gandesc la faptul ca lucrez cu romani si pentru romani. Imi pare rau ca mentalitatea noastra deocamdata nu ne permite mai multa viziune, insa cu putin noroc vom schimba lucrurile in tara. E nevoie doar de ambitie si de constientizare. Atunci cand realizezi ca ceva nu-i in regula cu siguranta vei vrea sa shcimbi lucrurile. Romania este genul de tara care se duce la fund din cauza propriilor rautati, din cauza oamenilor care constant incearca sa fenteze si sa creeze o mentalitate bazata pe pacaleala si pe smecherie. Aceasta mentalitate gaunoasa ne impiedica de multe ori sa vedem solutii bune acolo unde e nevoie de ele. Din pacate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.