Computerul Stick de la Intel

Va trebuie un PC pe care sa il puteti tine in mana? Care sa intre lejer in buzunarul pantalonilor? Ei bine, acesta a fost visul tuturor fabricantilor de calculatoare. Traim intr-o lume din ce in ce mai mobila si Intel se pare ca a reusit ineditul, a creat un calculator care costa 150 de dolari, o masina SFF ce ruleaza Windows 8.1 si e cat un stick USB. Il infigi intr-un monitor si ai un PC in toata regula, prin portul HDMI bineinteles.

Din punct de vedere al porturilor gasim un singur port USB 2.0 si un slot de catd microSD. Prin portul USB puteti conecta o tastatura USB, un adaptor WiFi, sau un mouse, sau prin Bluetooth puteti conecta de asemenea tastatura sau mouse. Ca si capacitate de stocare, avem 32 GB… Cam putin, caci numai Windows-ul ocupa in jur de 12 Gb. Cei care doresc mai mult spatiu de stocare, pot sa ataseze un card microSD de pana la 128 GB.

Windows-ul oferit din fabrica este o versiune pe 32 de biti, Windows 8.1 dupa cum spuneam, si programele instalate functioneaza destul de bine. Ruleaza filme 1080p, streamuri de pe site-uri Youtube in Full HD prin intermediul browserelor fara probleme, desi un ochi de meserias o sa observe anumite frame-uri sarite si sughiturile ocazionale. Sa fim seriosi, are doar 2 gb DDR3 si un procesor Intel Atom Z3735F.

In concluzie acest stick de la Intel este perfect pentru taskuri elementare precum e-mail, internet browsing, joculete in browser, streamuri video si cam atat. nu va asteptati sa se comporte precum un veritabil i3 sau i5, nu este performant insa fiind in stadiu incipient, trebuie sa-i dam putin credit si sa asteptam alte versiuni. Costa 150 de dolari asa ca pentru multi poate sa fie o alegere foarte buna.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.