3 motive pentru care tara asta nu se mai face bine niciodata

Romania este o tara incare desi traim cu totii, nu reuseste sa fie acel parinte care isi iubeste in mod egal si constant toti copiii. Pentru unii a fost muma, pentru altii ciuma inca din cele mai vechi timpuri. Nu are rost sa ne aducem aminte de atrocitatile comunismului… Doamne-Ajuta ca am scapat de el si ca am castigat intr-o oarecare masura libertatea pentru care in urma cu 25 de ani mii de eroi au murit la Revolutie.

De multe ori spun ca daca ar fi stiut dinainte cum va ajunge tara asta peste 25 de ani, multa lume in 89 nu ar mai fi iesit in strada. Ar fi indurat in continuare vremurile de bejenie si ar fi fost destul de resemnati. Cu toate acestea, un ultimii 25 de ani s-a creat o mentalitate colectiva inapoiata, care nu numai ca ne tine in loc, dar ne si imbolnaveste copii, nepotii, tanara generatie.

Asadar, avem 3 motive pentru care tara asta nu se mai face bine niciodata

  1. Mentalitatea de turma dicteaza trendul. Oamenii aud o discutie si se grabesc sa judece fara sa cunoasca subiectul. La romani, e ceva destul de obisnuit sa vorbeasca gura fara tine si sa judeci stramb, desi nu ai nici un drept sa judeci pe cineva. Drept exemplu va pot da impresia unora despre studiourile de videochat. Unii aseamana asemenea studiouri, precum cel de aici, cu ceva bordeluri in care se practica prostitutia si chestii de genul. Total fals, un studiu de videochat inseamna cu totul altceva, doar ca romanii dau din gura fara sa gandeasca.
  2. Incultura propovaduita prin mijloacele Mass-Media. Atata timp cat la TV o sa vedem Capatos, Tonciu, Buruiana si in boxele masinilor nu se vor auzi altceva decat Salam, Peste, Ciorba, tinerii or sa pice in continuare examenul de bacalaureat in proportie de 70%. Pai de ce sa mai invete ei atata timp cat la TV si in muzica exista atatea modele care te indeamna ca poti reusi si fara carte? Trebuie doar sa fii “smecher”, “sa ai valoare” si sa arati bine.
  3. Nesimtirea. Nesimtirea oamenilor cunoaste apogeul in cel mai inalt rang cu putiinta, in persoana celor care guverneaza tara. Faptul ca Udrea lua spaga de 300 de milioane de euro in perioada in care imprumutam miliarde de euro de la FNI si se taiau salarii si pensii, nu inseamna altceva de cat foarte multa nesimtire si dispret total, nepasare pentru cei care au pus stampila.

Acestea sunt motivele pentru care eu unul, cred ca tara asta nu se mai face bine niciodata. Poate altii vor reusi sa vada o slaba speranta licarind precum un licurici in noapte, insa eu ma indoiesc destul de serios ca vom reusi sa schimbam ceva atata timp cat mentalitatea bazata pe hotie, teapa, prostie si minciuna o sa dainuie printre noi precum aerul pe care il respiram.

Articole Asemănătoare

One Response

  1. Excelent, mai putin... Nov 4, 2015

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.