Ultima racheta lansata de SpaceX s-a prabusit ca in filmele cu prosti

Compania SpaceX este detinuta de Elon Musk si doreste sa revolutioneze calatoriile in spatiu. Astfel, ei isi propun sa aterizeze prima instanta a rachetei Falkon 9 inapoi pe pamant in siguranta cand aceasta va reveni din spatiu, totul intr-un cadru cat se poate de sigur, eventual pe o barja din ocean. In acest mod, partea rachetei poate fi umpluta din nou cu combustibil si refolosita pentru un nou zbor, cel putin asa ar fi trebuit sa functioneze.

 

Chiar daca multi carcotasi or sa rada de prima tentativa a celor de la SpaceX de a pune racheta pe barja, era chiar ciudat sa reusasca din prima. De obicei trebuie sa gresesti de multe ori ca sa inveti cum sa faci un lucru cum trebuie… Mai ales in astfel de domenii. Dupa o prima incercare de aterizare esuata in ianuarie, vine inca una alaltaieri, cand racheta s-a prabusit efectiv chiar peste barja cu pricina facandu-se tandari. Aveti mai jos filmarile cu incidentul si bineinteles, tweet-ul celor de la SpaceX in legatura cu catastrofa.


  Modul in care cei de la SpaceX doresc sa reutilizeze intreaga racheta va schimba putin modul in care oamenii ajung in spatiu. Sa ne gandim putin si la costurile necesare sa trimiti ceva in cosmos, de la sateliti pana la provizii pentru astronauti. Nici o racheta dupa lansare practic nu se poate recupera, iar cei de la SpaceX daca vor reusi sa faca acest pas, al recuperarii componentelor rachetei, costurile se vor diminua drastic. Asteptam ziua in care vor reusi sa faca acest pas, al sigurantei si speram ca nu va dura ani de zile. Trebuie sa avem rabdare cu ei si sa speram ca in urmatorii 10 ani vom avea un turism in spatiu la care nimeni nu s-ar fi putut gandi in ziua de azi.
 

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.